Binjurarna reglerar vår energinivå

by Mikaela Bjerring on 5 augusti, 2011 · 0 comments

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Binjurarna reglerar vår energi och hur vi mår. Trötta binjurar är ett av de första tecknen på sjunkande energinivå.


Binjurarna reglerar vår energinivå

Binjurarna reglerar vår energinivå

Långvarig stress är mycket arbetsamt för kroppen. När kropp och sinne är under stress sätts mycket press på binjurarna. Binjurarna producerar då ökade mängder  av hormonerna adrenalin, noradrenalin och kortison. Detta kan leda till ett tillstånd där binjurarna tillslut mattas ut tillsammans med andra vitala organ, andra hormonproducerande körtlar kan förtvina.

När binjurarna förlorar sin vitalitet och funktionen blir nedsatt har det stor påverkan hur vi mår. Blodet blir mer näringsfattigt och kroppen fungerar inte längre som den ska. Det vackra hormonregnet i kroppen avtar, vi kan inte längre känna glädje och kronisk trötthet kan uppstå. Vi får ökad själslig spänning och känslighet, vi tål inte längre någon form av stress.

Friska njurar utgör en slags buffertzon för människan. Man kan i ett balanserat tillstånd möta vardagens utmaningar. Binjurebarken utsöndrar över 30 idag kända hormoner när de fungerar optimalt. Binjurarna reglerar stora delar av vårt inre liv. I samband med ökad stress på binjurarna och allmän stress, brukar behovet av stimulantia som socker, snabba kolhydrater och kaffe öka. Vi kommer in i en ond cirkel. Sömnen försämras, vi känner oss inte längre pigga och vitala när vi vaknar, livet glider in i känsla av motighet och kamp att klara av vardagen. Sinnena trubbas av, livslusten avtar, vi får en mer kritisk syn på världen, varenda moment känns som en utmaning och det känns svårare att anpassa sig till olika livssituationer.

Många naturliga preparat kan hjälpa dig att få energin tillbaka. Ginkgo biloba, ginseng och Rosenrot ökar energin och ger även ökat välbefinnande och mer livskvalitet.

Ginkgo biloba, Ginseng och Rosenrot Hittar du här: Örter – Naturmedel

Produktkälla: http://www.shopping4net.se/Soek.htm?q=rosenrot
Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gray1225.png

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: