Bli av med din pollenallergi

by Mikaela Bjerring on 17 mars, 2012 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Immunsystemet, Kosttillskott, Sjukdomar - Symtom

Visst är det underbart när det börjar bli varmare och man vaknar upp till strålande sol! För vissa är det dock svårt att njuta av vädret när allt börjar grönska och pollenhalten i luften blir hög. Allergiska reaktioner i form av ihärdiga nysningar, rinnsnuva och nästäppa kan förstöra en hel del av den njutning vår och sommar kan ge.

Pollenallergi är relativt vanligt och drabbar var femte svensk. Den allergiska reaktionen är påfrestande för kroppen och gör att man blir trött och energilös. Av alla som har allergi i Sverige är 40 procent allergiska mot pollen (frömjöl). Det handlar oftast om pollen från lövträd – främst björk, al och hassel – samt gräs och gråbo. Den som har pollenallergi kan få besvär från tidig vår till sen höst eftersom växterna blommar och spricker ut vid olika tidpunkter.

Varför vissa personer utvecklar pollenallergi finns det inte ett enkelt svar på. Ärftliga anlag är ett skäl, men arvet räcker inte som den enda förklaringen. Man vet ännu inte idag vilka genetiska orsaker som ligger bakom varför vissa personers immunförsvar agerar felaktigt.

Bli av med pollenallergi

Bli av med pollenallergi

Pollenallergi och immunförsvaret

Immunförsvaret är kroppens skydd mot främmande celler och ämnen. När ett främmande ämne kommer in i kroppen uppmärksammar immunsystemet oss på att något inte står rätt till. Om vi inte hade vårt immunsystem, så skulle vi inte ha förmågan att veta när vi är friska eller sjuka vilket är en avgörande faktor för överlevnad. Immunförsvarets uppgift är som sagt att skydda kroppen mot bakterier, virus, svampar, parasiter och andra främmande ämnen. Hos en del reagerar immunförsvaret dock även på ämnen som normalt är ofarliga. Det är det som kallas allergi.

MSM vid pollenallergi

MSM är en beståndsdel i brosk och ett anses vara ett naturligt antihistamin (mot allergi). När man intar MSM blir cellerna mer genomträngliga och kroppen kan snabbt bli av med främmande partiklar. Dina celler rengörs var 12: e timme på oönskade partiklar. När kosten är otillräcklig blir cellväggarna hårda och oelastiska vilket hindrar vätskeflödet genom cellerna. MSM mjukgör cellväggarna och främmande proteiner och fria radikaler kan enkelt spolas ut ur cellerna. Om tillräckligt MSM intas kan alla främmande partiklar spolas ut vilket sätter stopp för allergiska reaktioner.

MSM agerar inte som en anti-histamin substans som hämmar produktionen av histamin. MSM verkar genom dess förmåga att blockera mottagligheten av histamin vid den känsliga vävnaden utav slemhinnor i nasalgången. Processen tros kunna hindra histaminet från att skapa inflammationer, svullnader och vätskeanhopningar som kan uppkomma vid allergier. Intag av MSM har inte biverkningar som trötthet och slöhet som uppkommer från anti-histamin läkemedel. Tvärtom så bidrar MSM med mer energi och anses helt och hållet ofarligt.

Rekommendationer: För bästa resultat bör MSM användas både invärtes och utvärtes. Använd MSM invärtes för att spola bort främmande partiklar från kroppen som kan orsaka allergiska reaktioner (t.ex. pollenallergi). Blanda MSM i vatten och spraya (tillsätt lösningen i en sprayflaska) på kroppen, ansiktet, munnen och näsan för att dämpa allergiska reaktioner.

(MSM är ett kosttillskott och inte ett läkemedel. MSM tillför kroppen livsviktigt svavel som behövs för att dina celler ska fungera optimalt.)
Här hittar du: MSM - kosttillskott

Pollazym vid pollenallergi

Pollazym är ett kosttillskott som innehåller proteasenzymer och antioxidanten quercetin. Dessa kan påverka immunsystemet och dess förmåga att motverka inflammatoriska reaktioner som kan uppstå när pollen triggar igång ditt immunsystem.
 Pollazym samt C-vitamin kan det ge dig ett mycket gott stöd mot pollenallergi. Pollazym är även helt utan biverkningar som trötthet och huvudvärk.

Här hittar du: Pollazym - kosttillskott

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARvardguiden.se

MSM källa: ion-silver.com

Sheldon Marketing (http://www.lignisul-msm.com/conditions.html)


NW Health Solutions (http://www.nwhealthsolutions.com/allergy.htm)

Bildkälla: commons.wikimedia.org/wiki/File:Sunflower_Pollen


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Conrad april 25, 2012 kl. 14:22

MSM har jag inte provat, men använder pollazym för min pollenallergi och det hjälpte verkligen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: