Blodgrupp och kost

by Mikaela Bjerring on 15 juni, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost

Blodgrupp och kost

Blodgrupp och kost

Blodgruppskost är en kost som är  anpassa efter ens blodgrupp.  Enligt D’Adamos koncept ”kost efter din blodgrupp” har många hittat vägen till ett friskare liv. Det görs hela tiden fler och fler undersökningar som konstaterar och bekräftar sambandet mellan kostvanor och kroniska sjukdomar. Genom att äta kost som stämmer med dina biologiska förutsättningar anses det stärka kroppens friskfaktorer och ökar din samtidigt självläkande förmåga.
 Om din näringsstatus är god är även ditt immunförsvar starkt.

Vår kost innehåller lektiner  som är proteiner med sockermolekyler kopplade till sig. Dessa lektiner kan reta immunförsvaret och då på sikt orsaka problem. En del lektiner kan till och med binda sig till kroppens celler och ställa till skador. Ett exempel är gluten, som när det sätter sig fast på tarmslemhinnan förändrar denna till främmande (=farlig) vävnad och detta aktiverar immunförsvaret.

En inflammatorisk process skapas med en kraftig irritation och försvagad tarmslemhinna som följd. Om lektinerna kommer ut i blodcirkulationen kan de ställa till med problem på andra ställen. Nervvävnaden är mycket känslig för lektinernas skadliga effekt och det kan leda till problem som magproblem, inflammationer, hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter.

Därför är det viktigt att anpassa sin kost efter sina induviduella behov. Alla människor är olika och har olika behov. Ett födoämne som är hälsofrämjande för en person kan vara hälsovådligt för en annan. Därför känns konceptet kost efter blodgrupp väldigt logiskt.

Lyssna därför på din kropp och ignorera inte indikationer om visar att något inte står rätt till.

En bok om självläkande kost som jag rekommenderar är: Den självläkande människan

Källa: www.dadamo.com - 
Bildkälla: wikimedia-commons, food groups
 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: