Blodgruppskost

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Blodgruppskost innebär att man äter efter sin blodgrupp

Blodgruppskost är en kost som är  anpassa efter ens blodgrupp.  Enligt D’Adamos koncept ”kost efter din blodgrupp” har många hittat vägen till ett friskare liv. Det görs hela tiden fler och fler undersökningar som konstaterar och bekräftar sambandet mellan kostvanor och kroniska sjukdomar (1). Genom att äta kost som stämmer med dina biologiska förutsättningar beskriver D’Adamos koncept i sina skrifter om hur det kan bidra till kroppens friskfaktorer och samtidigt öka kroppens självläkande förmåga.

Att äta mat och kost enligt din blodgrupp är en metod som enligt D’Adamos hjälper till att återställa kroppens naturliga skyddsfunktioner, ställa om ämnesomsättningen och rena blodet från skadliga lektiner som inte kan brytas ner.

Mat och kost enligt blodgrupp

Mat och kost enligt blodgrupp

Blodgruppskost – Anpassa din kost
Det är inte enbart av betydelse att vår kost och mat vi äter är innehåller bra näringsämne utan det är även avgörande hur vi kan tillgodo göra oss näringsämnena vi äter. Detta har all betydelse för hur vi mår. Ett näringsämne som kan vara väldig välgörande för en individ kan vara hälsoskadligt för en annan.

Att äta efter sin blodgrupp är för många logiskt. Om vår kropp och blod saknar eller inte producerar tillräckligt med enzymer för att bryta ner olika lektiner blir detta ämne skadligt för oss. Exempelvis; Om vi äter laktos, men vår kropp är oförmögen att producera enzymen laktas eller i otillräcklig mängd som behövs för att bryta ner laktosen blir då detta ett skadligt ämne för denna person.

Det är svårt att inte låta sig förföras av alla råd och upplysningar i media om vad man ska och inte ska äta. Men medans en kost med mycket protein och fett och lite kolhydrater kan få en person att må bra, gå ner i vikt och få ökad energi och förbättrat immunsystem, kan denna kost inte vara gynnsamt för en annan. En självklarhet är det ju dock att man ska undvika vitt socker, skadliga tillsatser, transfetter m.m.

Det viktigaste är att lyssna på sin egen kropp, hur man reagerar på olika livsmedel och vilken kostsammansättning som får en att må bra och fungera optimalt. Att välja mat och anpassa sin kost efter sin blodgrupp är ingen snabb diet, utan en livslång kostförändring och livsstil. Det kan vara värt att titta vidare på kost enligt blodgrupp, det kommer säkerligen även ge dig en del förklaringar och svar.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

KÄLLOR & REFERENSER(1) Eat right for your blodtype: www.dadamo.com

Bildkälla: Illustratör: Okänd, commons, Public domain: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blood_Compatibility.svg

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment