Bra kroppshållning ger bättre hälsa

by Mikaela Bjerring on 8 februari, 2011 · 3 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Hälsa, Psykisk hälsa, Spiritualitet

En bra kroppshållning kan göra en stor skillnad när det gäller vår hälsa och vårt välbefinnande.  

En korrekt hållning ger många fördelar för hälsan. Det kan förebygga problem i skelettet och muskulaturen och motverka förslappning av inre organ. Det ger även lungorna mer plats att fyllas vilket leder till effektivare andning och bättre  syresättning i kroppen.

Betydelsen av en bra kroppshållning
Dålig kroppshållning kan leda till att vi så småningom får problem av olika slag. Huvudvärk, hörselnedsättning, minskad känsel i huden samt sexuella problem är några av de besvär som kan uppstå, men även rygg- och nacksmärtor hör dit. Konstant trötthet är en annan konsekvens av dålig kroppshållning.

Med en bra kroppshållning kan vi minska spänningar i kroppen, det blir lättare att slappna av och cirkulationen i kroppen påverkas gynnsamt, vilket gör att många av de problem vi nämnt ovan går att undvika. Kroppen får bättre förutsättningar och arbetar mer effektivt, vilket kräver mindre energi. Detta leder i sin tur till att vi får ett energiöverskott som gör oss piggare och ger en förbättrad mental skärpa.

En bra hållning ger oss även ett ökat självförtroendet, störrre utstrålning och vi blir mer tillmötesgående – En positiv cirkel av ökat välbefinnande och livskvalité!

Läs mer hur du kan få bättre kroppshållning genom Yoga

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DiagrammaChakraKundalini.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Christer februari 8, 2011 kl. 12:36

Jag försöker sträcka på mig när jag kommer på det

Svara

2 Mikaela februari 8, 2011 kl. 13:44

Det är bra Christer:)

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: