Budwig dieten

by Mikaela Bjerring on 21 februari, 2015 · 3 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Kost

Dr Johanna Budwig var en en tysk biokemist och fysiker som 1951 skapade en den alternativa behandlingsmetod som idag är känd som Budwig dieten.
Budwig dieten - Keso och linfröolja
Budwig använde sin behandlingsmetod för att behandla cancer och kroniska sjukdomar så som psoriasis och eksem, artrit, multipel skleros, diabetes, hjärtsjukdomar m.fl. Dieten innebar att äta linfröolja blandat med keso i kombination med en kost som inkluderade frukt, grönsaker och fiberrik mat, samt utesluta socker, margarin och kött och animaliska fetter.

Teorin om problemet

Budwigs teori var att blodet hos cancerpatienter var bristfällig i vissa väsentliga komponenter, inklusive fosfatider och lipoproteiner. Dr. Budwig menade att det påverkar den rätta balansen mellan de elektriskt negativa cellmembranen och de elektriskt positiva näringsämnen, vilket har en betydelse för en frisk celltillväxt. Dr Budwig ansåg att en balans kan återställas genom att inta en kost som är rik på de näringsämnen som kroppen saknar för att återställa balansen.

Teorin av lösningen

Under sin karriär genomförde Dr Budwig en lång rad forskningsstudier om fetter och oljor och däribland kombinationen mellan svavelproteiner och fettsyrorna i linfröolja. Många av Dr Budwig kliniska studier innefattade svårt sjuka patienter. Hon rapporterade att blodet av cancerpatienter var en gröngul färg, ett tecken att blodet hade syrebrist.

Teorin bakom behandlingen var att blandningen av keso och linfröolja skulle stödja en frisk celltillväxt och bidra till att tumörer och cancerceller skulle förstöras. Detta skulle beror på de elektronrika fettsyrorna i linfröolja och de svavelprotein som finns i keso. Den kemiska reaktionen mellan dessa två gör att det skulle bli oljelösliga i vatten, vilket skulle tränga igenom cellmembranen och fylla på blodcellerna med syre och på så sätt ha en läkande effekt. Dr Budwig dokumenterade att efter en tremånadersperiod av dieten så kunde hon se att tumörer och många av de symptom i samband med cancern försvann.

Potential av teorin

ACS (American cancer Society) stödjer inte Budwig protokollet, men noterar att vissa djurförsök stödjer användning av linfrö för att hämma tillväxten eller spridningen av cancer. Dessutom säger ACS  att linfrö kombination med en diet med låg fetthalt kan vara till hjälp för män med tidigt stadium prostatacancer. Mer forskning behövs för att bekräfta fördelarna med linfrö för personer med någon allvarlig sjukdom.

Annan forskning

Modern forskning bekräftar fördelarna med att använda linfröolja i kombination med en mager diet för att behandla cancer. Under 2007 iakttog forskare vid Duke University Medical Center att linfrö kan hämma tillväxten av prostatacancer.

Forskarna studerade män med prostatacancer som var planerade till operation. De fann en långsammare tumörtillväxt efter operation i studiedeltagare som hade ätit linfrö i kombination med en fettsnål diet i jämförelse med kontrollgruppen som hade ätit en fettsnål diet utan linfrö.

Budwig klinken

Budwig kliniken

Dr Budwig gick bort 2003 och levde att bli 95 år. Under hennes livstid blev hon nominerad till nobelpriset 7 gånger. Dr Budwig påstår sig ha haft över en 90% framgång med sin diet och protokoll under 50 år tid. I hennes böcker förklarar Dr Budwig hur hennes helande behandlingsplan var att förbättra kroppens celler. Det spelar ingen roll var sjukdomen var belägen eftersom sjuka celler var den grundläggande orsaken till sjukdomen i första hand. I dag finns Budwig kliniken i Spanien och har officiellt godkänts som en cancerklinik med hälsoministeriet i Spanien.

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARBudwig Center: http://www.budwigcenter.com/

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Mia februari 25, 2015 kl. 19:42

Så intressant! Att det till och med finns en klinik som utövar denna behandlingen tycker jag säger mycket om att det inte kan vara helt fel.

Svara

2 Sabina V februari 25, 2015 kl. 19:45

Jag tar linfröolja dagligen som kosttillskott så kanske ska börja blanda med keso som förebyggande 🙂 Det är ju två livsmedel så det finns ju ingen skada i det 🙂

Svara

3 Linda mars 8, 2015 kl. 16:39

Intressant!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: