Cirkulationen

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Blodcirkulationen kan förklaras genom de tre huvudelementen; hjärtat, venerna och artärerna. Hjärtat pumpar syre och näringsrikt blod genom ett komplext nätverk av artärer till kroppens alla celler. Syre och näringsämnen går ut i cellerna i den delen av det vaskulära systemet som kallas kapillärerna. Avfallsämnena och det venösa blodet förs sedan tillbaka till hjärtat via venerna. Det venösa blodet pumpas tillbaka till lungorna som tillför syre innan det går vidare till hjärtat, och hela processen börjar om från början.

Blodcirkulationen

Blodcirkulationen

Blodet pumpas genom kroppen med hjälp av hjärtat. Venernas funktion är att frakta blodet tillbaka till hjärtat. Hjärtats rytmiska sammandragningar, andningsrörelser i bröstet och kroppens muskulatur spelar alla en viktig roll för transporten av blod genom venerna tillbaka till hjärtat. Dålig blodcirkulation visar som kalla fötter och händer och svullnad kan förekomma.

Näringsämnen som stödjer cirkulationen (2):

  • Vitaminer: E-vitamin
  • Mineraler: Kalcium, Magnesium, Selen
  • Fettsyror:  Omega-3 (EPA/ DHA)
  • Aminosyror: L-karnitin, L-taurin
  • Övrigt: Q10
  • Naturmedicin/örter: Kajenpeppar

(Dom näringsämnen som är markerade har starkast verkan)

Omega 3

Omega-3 har i flera forskningsrapporter visat sig ha positiva effekter på de 3 blodfetter som påverkar blodtryck, blodcirkulation, blodfetter och blodkärlens elasticitet. Värdet på kolestroler i ditt blod av högsta vikt för blodtryck och blodcirkulaton. Det finns också ett så kallat gott kolesterol, HDL-kolesterolet, och det ”onda” kolesterolet, LDL – kolesterolet. Lite enkelt uttryck kan man säga att det är det goda HDL-kolesterolets uppgift att hålla koll på och ta hand om det onda LDL-kolesterolet. Omega-3 hjälper dels det goda kolesterol att ta hand om det onda, samtidigt som den omfördelar sammansättningen av det onda kolesterolet och gör det mindre farligt. Studier har nämligen visat att omega-3 omvandlar små, täta och farliga LDL-partiklar till stora och mindre farliga; det är de små som leder till cellskador och som fastnar i blodkärlsväggen.
Här hittar du kosttillskott av: Omega-3

Q10

Coenzym Q10 stabiliserar blodsockret och förbättrar blodcirkulationen. Coenzym Q10 finns i alla delar av kroppen, men avtar med åldern. Coenzym Q10 stödjer även hjärt- och kärlhälsa.
Här hittar du kosttillskott av: Q10

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Här hittar du kosttillskott som är Kärlstärkande

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Näringslära för högskola, Liber AB 2006 Sidor:44-45, ISBN 91-47-05355-0

(2) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor:680, ISBN: 91-631-7910-5.

(3) Omega-3 Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sida: 268-277, ISBN: 91-631-7910-5.

(4) Q10 - Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 535-540, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Illustratör: Sansculotte – Wikimedia commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grafik_blutkreislauf.jpg

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment