Collagain – kollagentillskott för huden

by Mikaela Bjerring on 12 november, 2013 · 5 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kosttillskott

Vi strävar alla efter att må bra fysiskt och psykiskt. Att känna oss fulla med energi, vitala och att inte åldras i förtid. Hur vi mår och ser ut påverkas av vår livsstil – stress, sömnbrist, fel kost och näringsbrister sätter sina spår i våra kroppar vilket även återspeglas i kroppens största organ, huden!

Huden består av ca 75 % Kollagen vilket är ett fiberprotein som framför finns i stödvävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Kollagen bidrar till att ge dessa organ dess styrka, vitalitet och elasticitet. Mängden kollagen som bildas i kroppen minskar dock med åldern, varpå strukturen försvagas. När det kommer till huden märker vi detta genom att rynkor bildas och elasticiteten minskar.

Redan i 30-års ålder börjar kollagenproduktionen i kroppen att avta och huden förlorar en del av sin fasthet och spänst, Det är då  fina linjer och rynkor börjar visa sig. Kollagenprodukten fortsätter därefter minska för varje år.

Tillskott för att stödja hudens Kollagen

Tillskott av marint lågmolekylärt kollagen har använts i Japan i över 10 år med mycket bra resultat. Det Marina kollagenet utvinns från fisk och innehåller 17 olika aminosyror i ett balanserat förhållande. Kollagenet är speciellt rikt på glycin och prolin/hydroxiprolin som har en stor betydelse för huden och dess fasthet samt elasticitet. Koncentrationen av just dessa aminosyror är 10 till 20 gånger högre än i andra proteiner vilket bidrar till att bygga upp kollagenet i huden.

Genom att man fyller på med dessa aminosyror bidrar man till att upprätthålla normala nivåer av kollagen i huden och övrig stödvävnad. Denna typ av kollagentillskott hittar man i kosttillskottet Collagain som är en säker hälsokostprodukt tillverkad inom EU enligt god livsmedelsstandard i en HACCP certifierad produktionsmiljö.

Collagain - Kollagen kosttillskott

Tillskott av kollagen – Collagain

Collagain är ett kosttillskott i pulverform som innehåller marint lågmolekylärt kollagen i kombination med vitaminerna biotin och C-vitamin som samtliga stödjer hudens hälsa och funktion. Denna patenterande form av kollagen har bland annat varit med i två dubbelblinda, placebokontrollerade studier som utfördes i Frankrike och Japan vilket du kan läsa mer om här. Vetenskapliga studier visar att kroppen kan absorbera 95-98 % av den hydrolyserade formen av kollagen som Collagain innehåller vilket bidrar till hudens vitalitet.

Hälsa och skönhet kommer inifrån och vacker och vital hy, starka naglar och skinande hår är alla resultat av god inre hälsa! Många dermatologer menar och studier visar att yttre hudvård enbart kan påverka huden med ca 20 %, de övriga 80 % måste komma inifrån i form av optimalt med rätt näring. Bra och naturliga hudvårdsprodukter kompletterar sedan hudens hälsa genom att vårda och skydda huden från yttre påfrestningar. Med andra ord, genom ett optimalt näringsintag i kombination med bra och naturlig hudvård ger du din hud de bästa förutsättningarna att stråla.

Här kan du läsa mer och köpa Collagain

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARKikuchi K., Matahira Y. Efficacy of orally-ingested marine collagen peptide on dryness and roughness of the human skin. Fragrance Journal, 2003, 9:97-102.

Oesser S, Seifert J. Stimulation of type II collagen biosynthesis and secretion in bovine chondrocytes cultured with degraded collagen. Cell Tissue Res. 2003;311:393-399.

Lee SK, Posthauer ME, Dorner B, Redovian V, Maloney MJ. Pressure Ulcer Healing with a Concentrated, Fortified, Collagen Protein Hydrolysate Supplement: A Randomized Controlled Trial. Adv. Skin Wound Care. 2006 Mar; 19:92-6.

Information om kosttillskottet Collagain: http://www.vitaminbutiken.se/collagain-kollagen-pulver-kosttillskott-mot-rynkor.html


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Anya november 18, 2013 kl. 19:24

Tack för tipset! Jag har använt pyknogenol innan för att främja kollagenet, men kanske en kombination av dem båda är en bra ide!

Svara

2 Åsa N november 28, 2013 kl. 16:57

Detta gillar jag! 😀

Svara

3 Mia januari 30, 2014 kl. 21:01

Gör stor skillnad! Att skönhet och ungdom kommer inifrån är mycket sant! Tack för att du delar med dig av alla dessa bra tips och fakta!

Svara

4 Maria S januari 30, 2014 kl. 21:07

Ungdom kommer inifrån är så sant 🙂 La om min kost och vanor för ett par år sedan. Jag började äta bra och näringsrik kost och fylla på kroppen med värdefull näring. Bland annat intog jag kollagen tillskott och min hud fick tillbaka bättre spänst, linjer försvann och jag fick en underbar lyster i huden! Skönhet kommer verkligen inifrån! kram och tack för en underbar hemsida 🙂

Svara

5 Diana januari 30, 2014 kl. 21:08

Detta ska jag prova! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: