Dina relationer till andra påverkar din livslängd

by Mikaela Bjerring on 1 mars, 2011 · 2 comments

in Blogg

Dina relationer till andra påverkar din livslängd. Det har genom flera undersökningar visats att de personer som i stort sätt saknade ett socialt nätverk löper 4 gånger större risk att dö i förtid än de som hade en mängd sociala kontakter.

Dina relationer till andra påverkar din livslängd

Dina relationer till andra påverkar din livslängd

Så detta visar hur viktigt det är att utveckla och odla positiva och givande relationer med familj och vänner. Det är viktigt att ha ett nätverk av nära och kära för att kunna må bra, fysiskt och psykiskt i livet. Relationer blir vad vi gör dom till. I en relation med stor närhet och känslomässig kontakt flödar energierna fritt, vilket hjälper till att skapa en bättre hälsa. De personer som har nära relationer till andra lever betydligt längre.

Vad gör vi inte för kärleken!
Visst är det en del av kärleken att lida en smula? Kärleksrelationen är en central punkt i de flesta människors liv, antingen genom sin närvaro eller sin frånvaro. Den är tätt kopplad till våra stora drömmar och rädslor, vilket gör att den kan göra oss lyckliga men också olyckliga.

Det är även en utmaningen att hålla ett kärleksförhållande vid liv, och att utveckla relationen. Men denna utmaning  anses leda till positiv energi och positiv stress, som faktiskt är hälsosam för oss.

Att övervinna rädslan att våga känna, leder till risken att våga älska som utgör hotet av att krossas. Men visst är det värt det…

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna mars 3, 2011 kl. 10:33

Man mår ju så mycket bättre när man har ett aktivt socialt liv!

Svara

2 Energibruden.se mars 4, 2011 kl. 10:48

Det stämmer så väl – otroligt viktigt!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: