Du skapar själv det liv du lever!

by Mikaela Bjerring on 10 maj, 2011 · 4 comments

in Blogg, Personlig utveckling

Du skapar själv det liv du lever - Passion för hälsa

Du skapar själv det liv du lever - Passion för hälsa

”Balans i livet” hör vi ofta, men vad är det egentligen, och hur kan man uppnå det? Faktum är Du skapar själv det liv du lever och därmed har du även full kontroll!

Ett balanserat liv innebär att vårda, odla och lyfta fram olika delar av sin inre och yttre värld. Det är en pågående process som man måste fortsätta att vårda och bygga på. En resa som pågår hela livet. Upptäcka och lära känna sig själv, skapa balans och harmoni, bemästra konsten att bibehålla det sinnesståndet även i de mest prövade situationer.

Det som du ger fokus och uppmärksamhet till kommer att expandera. Det är en av universums lagar. Precis som Newton fick ett äpple i huvudet och fann att det hade ett samband med av fysikens lagar så finns det också lagar eller principer som styr det som sker i vår psykologiska värld. En av dessa lagar och principer är just principen om att det du över tid medvetet ger uppmärksamhet och fokuserar på det kommer att expandera.

Fokusera över tid på stress och du är snart en kemiskt överdoserad hyperstressad individ som har svårt att somna på kvällen. Fokusera på positiva saker, drömmar och mål, och se magiska ting hända i ditt liv. Om du tänker hälsa, äter som om varje matbit var en koncentrad hälsoraket, så kommer du även göra bättre matval och röra dig mot en sundare kropp, sinne och själ. Du är vad du tänker…

De fem hälsopelarna är baserat på ett japanskt syn sett.
Dessa fem hälsopelare i livet behöver vara i balans för att man själv ska uppleva totalt välbefinnande.

  • En Sund Själ (att man själv växer som människa och lär sig nytt och utvecklar sig själv, stimulans av intellektet)
  • En Sund Kropp (inte bara har frånvaro av sjukdom utan, vaknar pigg och har energi hela dagen till att umgås med de som är viktiga för en själv)
  • En Sund Familj (vårda relationer med familj och vänner så att de är kärleksfulla, fulla av ömsesidigt utbyte och grogrund för växande som människa)
  • En Sund Ekonomi (undvikande av skulder som tär på ditt humör och bidrar till stress. Ge dig själv möjligheten att unna dig ett gott liv, skapa en bra ekonomi utifrån din passion.
  • Ett Sunt Samhälle (att du ser dig själv som en del i ett större sammanhang och att du bidrar till att göra detta sammanhang bättre, livfullare och generösare)

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Mats maj 13, 2011 kl. 08:09

Bra inlägg! Din blogg är otroligt intressant, det får en verkligen att tänka till!

Ha det bäst!

Svara

2 Bertil maj 13, 2011 kl. 08:14

Sedan jag började läsa din blogg har jag reflektera mer på mitt liv! Du har fått mig att tänka till, dax att göra förändringar i mitt liv! Dina inlägg ger mycket inspiration!!!

Fortsätt att skriva, jag är säker på att du hjälper många!

Svara

3 Anna maj 13, 2011 kl. 08:15

Jag håller med Bertil, otroligt bra blogg 🙂

Ha det gott!

Svara

4 Mikaela maj 13, 2011 kl. 08:20

Tack för alla fina ord! Det värmer och ger ökad energi att skriva mer….

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: