Eilas naturliga ansiktsprodukter – Ros

by Mikaela Bjerring on 12 mars, 2013 · 0 comments

in Hudproblem, Kroppsvård, Psykisk hälsa

Att använda naturlig hud- och kroppsvård är lika viktigt för hälsan som att äta ren och hälsosam kost. Därför väljer jag personligen alltid naturliga och ekologiska produkter som innehåller näring som huden lätt kan ta till sig. 

Jag har på senaste tiden använt Eilas Ros-serie för ansiktet, som verkligen gjort nytta på min vintertrötta hud, där kyla, vind och torr luft satt sina spår.

Generellt om rosenolja
Under 1000-tals år har rosor använts inom hudvård för sina underbara egenskaper och doft. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Äkta rosenolja är också något som många doftallergiker tål. Rosenolja har en fantastisk välgörande effekt på alla hudtyper och även för den som har känslig eller mogen hud. Detta har gjort rosenolja till en av de mest populära naturliga oljorna inom hudvård. Rosenolja har en sammandragande effekt och verkar lugnande på irriterad hud. Oljan ger en härlig återfuktande effekt, utan att huden känns oljlig. Den bidrar även till att minska hudrodnad, bekämpa inflammation och hjälpa till att fixa trasiga kapillärer och därmed reducera ytliga blodkärl.

I aromaterapi används rosolja för dess lugnande och stärkande effekt på ”hjärt-yin” och för att återställa känslan av välbefinnande. Rosenolja används i terapeutiskt syfte för att lindra känslomässiga plågor som sorg och depression och lindra vid PMS-besvär, klimakteriebesvär och oregelbunden mens.

I Eilas Ros-serie för hudvård ingår Rengöring-Ros , Ansiktsvatten-Ros , Ansiktsolja-Ros och Rosenkräm .

Rengöring-Ros :
Rengöringen är mild och innehåller inte tvål. Jag upplever att den även effektivt tar bort ögon make up. Massera in rengöringen med fingertopparna och skölj sedan noga med vatten. Upprepa om du känner att du inte fått bort all make up och smuts.

Ansiktsvatten-Ros :
När din hud är noga rengjord använder du ansiktsvattnet som kommer i en effektiv sprayflaska. Spraya på en bomullsrondell och stryk över hela ansiktet. Ansiktsvattnet tar bort rester av smuts, stänger porerna och återställer hudens Ph-värde.

Ansiktsolja-Ros :
När huden är väl rengjord, men fortfarande fuktig efter ansiktsvattnet tar du ett par droppar olja och masserar in i ansiktet. Oljan går lätt in huden och ger bra fukt utan att kännas fet.

Rosenkräm :
Om du använt ansiktsoljan, så vänta med fördel ett par minuter innan du masserar in den återfuktande ansiktskrämen. Om du använder krämen direkt efter ansiktsvattnet så applicera krämen medans huden fortfarande är fuktig. Ta en pump av ansiktskrämen och massera in med finger topparna till dess att den absorberats ordentligt.

Dessa produkter känns underbara på huden och doftar ljuvligt gott!

Eilas är noga med vad deras naturliga produkter innehåller:

  • Inga mineraloljor
  • Naturlig konservering, utan parabener.
  • Milda tensider som inte skadar hud och natur.
  • Ekologiskt odlade ingredienser.
  • Återvinningsbara förpackningar.
  • Inte testade på djur

Återförsäljare av Eilas produkter hittar du här

 

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: