Betydelsen av hälsosamma relationer

by Mikaela Bjerring on 24 juni, 2011 · 0 comments

in Blogg, Personlig utveckling

En relation

En relation


Vad är det som gör att en relation till en person kan flyta på smidigt, kännas helt naturligt och uppbyggande, medans tillsammans med någon annan utvecklas en relation som en kamp mellan två oviljor och skapandet av en balans en omöjlighet? Varför trivs vi med vissa och känner oss illa till mods med andra? Vad är det som gör att vi får god relation med en person medans det är helt omöjligt att verkligen nå fram till en annan? Hur kommer det sig att vi med vissa direkt känner samhörighet, medans med andra kan det ta flera år innan man märker att man faktiskt trivs ihop?

Vad är det vi ser hos en annan människa som väcker lusten att dela livet med henne eller honom? Är det när vi känner igen oss själva i den andra personen och känner att vi kan relatera, ”lika barn leka bäst”? Eller är det när man är motsatserna till varandra och att den andra äger kvalitéer som vi saknar hos oss själva och att då få chansen att utveckla dessa outforskade egenskaper hos en själv?

Att ens försöka analysera eller förklara varför en människa attraheras av en annan verkar helt orimligt!  Men vår relation till en annan spelar en central roll i hur vi mår. Oavsett om vi är i en relation med vår likhet, totala motsats eller en kombination utav båda, så är väl att vi tillåts att utveckla oss själva utan motarbete av vår partner som gör relationen givande?

I en relation är det två personligheter, två viljor, två hjärnor och 2 drömmar. Dubbelt så mycket energi som en ensam person. Men ofta kvävs denna energin och dör långsamt ut när de båda partnerna kräver orimliga kompromisser, regler och restriktioner. Men måste det verkligen vara så? Varför inte tillåta varandra att växa starkare efter sin egen potential, med stöd, uppmuntran, respekt och kärlek och utan krav?

Att kunna klicka mentalt på den nivån att oavsett hur lika eller olika man är ändå komplettera varandra utan krav att offra en del av sig själv. Är inte det vad kärlek egentligen handlar om?

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: