En välmående hud börjar inifrån

by Mikaela Bjerring on 30 juni, 2015 · 4 comments

in Allergier - Astma, Blogg, Hälsa, Huden, Hudproblem, Kost, Mage - Tarm

Det finns en stor koppling mellan en välfungerande mage/tarm och en frisk, välmående hud. Huden är vårt största organ och som alla andra organ i kroppen så är huden beroende av att vår mage och tarm fungerar optimalt. 

Intraderma concept

Det är inte ovanligt att människor upplever olika typer av hudproblem, så som känslig-, torr- och för tidigt åldrande hud och inflammatoriska tillstånd så som eksem, dermatit, akne, rosacea och psoriasis. Huden speglar hur man mår på insidan. Tar man hand om insidan så blir även den yttre hälsan hälsosammare d.v.s. huden. Trots allt så finns ca 70 % av vårt immunförsvar i tarmen och det är även där i stort sett allt näringsupptag sker.

En försvagad och skadad tarmfunktion släpper igenom främmande mikroämnen som svamp, bakterier osmält föda och andra skadliga ämnen. Dessa ämnen passerar ut i blodbanan och vidare till kroppens vävnader där de kan orsaka immunreaktioner. Detta i sin tur skapar inflammations­processer, överbelastningar, allergiska reaktioner, näringsbrister och även hudproblem som kan vara svåra att ta hand om.

Huden behöver rätt näring

För att din hud skall må bra så hjälper det inte att enbart behandla huden utifrån. Huden behöver även bra näring inifrån i tillräcklig mängd och i rätt kombination. Detta är viktigt för en frisk hud, cellfunktion och cellstruktur samt för en välmående mage och tarm. Se till att äta mycket grönt, råkost och hälsosamma källor av proteiner och fett. Ta reda på om det är något du är allergisk eller känslig mot och uteslut detta från din kost. Födoämnen som gluten och/eller laktos kan många gånger vara en stor bov när det gäller en läckande tarm och en dåligt fungerande mage och tarm.

För att huden och tarmen sedan ska kunna läka effektivt och komma i balans så behöver man förutom att ändra sin kost, även stödja läkeprocessen genom tillförsel av goda bakterier, antioxidanter och bra fettsyror etc. Det är där Intraderma concept kommer in –  tre kosttillskottprodukter som stödjer mage/tarm och hudens välbefinnande.

Intraderma concept

Intraderma concept är ett kombinationspaket där tre produkter ingår; Intradermium, Nutrimonium och Omega EFA som tillsammans innehåller en kombination av näringsämnen som stödjer hudens välmående inifrån.

En försvagad cellstruktur på grund av brist på bra fettsyror, i kombination med inre inflammationsprocesser och ett försvagat immunförsvar, gör att hudens barriär lider brist på antiflammatoriska reaktioner. Detta skapar skador i hudbariärren som inte vill läka. Skador på hudbarriären kan läka genom intag av rätt näring. Detta kan förbättra cellkommunikationen, släcka inflammationsprocessen samt stärka antioxidant skyddet i huden. Rätt näring kan på så sätt bryta den onda cirkeln och återskapa en frisk hudfunktion.

Intraderma concept är ett behandlingsprogram som bygger på vetenskapliga studier som är framtagna av dermatologer i samarbete med Metagenics Europe. Behandlingstiden för att uppnå resultat räknas till 1-3 månader, beroende på de individuella behoven. Därefter kan man fortsätta med en stöddosering.

Återförsäljare av kombinationspaketet Intraderma concept hittar du här

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Susanna juni 30, 2015 kl. 19:36

Att vad man äter och påverkar huden har jag själv erfarenhet av. Jag slutande med gluten för ett par år sedan och tog kosttillskott av probiotika, omega-3, enzymtillskott och mycket grönt och mina eksem försvann sakta men säkert.

Svara

2 Maja juni 30, 2015 kl. 19:36

Intressant och bra info, tack!

Svara

3 Ann Svensson juli 4, 2015 kl. 16:57

Ja, dålig tarmfunktion är grunden till många besvär och sjukdomar.

Svara

4 Marina juli 8, 2015 kl. 11:40

Funderar på att testa dem för mina eksem. Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: