Femal balans vid PMS och klimakteriebesvär

by Mikaela Bjerring on 12 oktober, 2011 · 3 comments

in Blogg

Femal balans är ett traditionellt växtbaserat naturläkemedel som används för att lindra symtom vid PMS (premenstruellt syndrom) och vid klimakteriebesvär.

Femal balans  vid PMS och klimakteriebesvär

Femal balans vid PMS och klimakteriebesvär

Femal balans är tillverkad av pollen och pistillextrakt och innehåller inte östrogen. Femal Balans kan användas utan uppehåll – vid PMS, i ”gråzonen”, dvs perioden mellan PMS-symtom och klimakteriet och vid rena klimakteriebesvär.

PMS
PMS eller Premenstruellt syndrom är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär som kan uppstå varje månad innan mensen kommer. PMS-besvären är mest uttalade 3 – 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha kännas vid besvär vid ägglossning.

Många kvinnor upplever milda fysiska och emotionella förändringar när mensen närmar sig, men med PMS blir dessa symptom mer obehagliga och svårare att hantera. PMS uppträder oftast första gången under perioder med stora hormonförändringar. Du kan med andra ord få PMS vid puberteten, efter att du har fått barn, när du börjar ta P-piller, eller i början av klimakteriet. PMS tenderar att ”gå” i familjer, men symptomen kan variera mellan olika familjemedlemmar.

Klimateriebesvär
Klimakteriet, även kallat övergångsåldern, inträffar oftast i 45–55-årsåldern och börjar många gånger med att mensen förändras. Klimakteriet sträcker sig oftast över ett år men kan vara mellan sex månader och fem år.

Menopaus kallar man den tidpunkt i kvinnans liv då menstruationerna upphör. I dagligt språkbruk blandas dock termerna för skeendet fram till detta, klimakteriet, och menopausen ofta ihop. Hos svenska kvinnor inträffar menopausen vid i genomsnitt 51 års ålder.

Många kvinnor har blivit av med sina besvär med Femal balans och på så sätt höjt sin livskvalité.

Här hittar du: Femal balans

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Janet oktober 17, 2011 kl. 13:02

Jag lidet av svår PMS varje månad! Ca 2 veckor av varje månad är mitt liv upp och ner och jag mår super dåligt. Det är halva mitt liv som faller bort 🙁 Jag ska prova Female balans och hoppas på att det hjälper!

Svara

2 Madde oktober 17, 2011 kl. 13:06

Female balans hjälper verkligen, du kommer må mycket bättre! Jag tycker du ska prova!

Svara

3 Gittan maj 3, 2012 kl. 08:59

Jag har haft problem med torra slemhinnor i över 10 år och har nu äntligen insett att inga krämer eller tabletter fungerar, det enda som hjälper är att återfukta slemhinnorna innifrån med hjälp av att dricka mer eller använda tex Membrasin som innehåller bra fett för slemhinnorna.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: