Fokusera på det positiva i livet

by Mikaela Bjerring on 17 maj, 2011 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Personlig utveckling, Psykisk hälsa

Du är själv i kontroll över dina tankar, känslor och handlingar och resultatet kommer även att bli därefter. Negativism slukar energi och limiterar dig, medan positivitet ger energi och skapar möjligheter. Det är inget annat än ett val – ditt val!

Kasta inte bort din tid på det du inte känner inre hängivelse till eller passion inför, då kommer du aldrig närmare ditt mål. Satsa på det du känner har något värde för dig, men inse att somliga saker inte kan eller kommer att förändras. Positiva påminnelser är viktiga, eftersom de under kritiska skeden förmår oss att fokusera och kanalisera vår energi på ett konstruktivt sätt – det får oss att utvecklas.

Fokusera på det positiva i livet - Passion för hälsa

Fokusera på det positiva i livet – Passion för hälsa

Det fysiska och psykiska påverkar varandra

Ju mer positivt du ser på andra människor och dig själv, ju mindre är risken att du drabbas av psykisk och fysisk ohälsa. Det fysiska och psykiska går hand i hand och det måste finnas en balans i båda. Om du inte mår bra psykiskt så kommer snart även din fysiska hälsa att drabbas och vice versa.

Det är du själv som orsakar negativ eller positiv energi genom din attityd och ditt synsätt. Bestäm dig för att du ska börja varje dag och varje aktivitet med att se något positivt hos dig själv och andra i din omgivning. Är det människorna runt om dig som orsakar den negativa energin och du inte kan påverka dem, kan du antingen dra dig ur situationen eller välja att betrakta den som en utmaning på vägen mot ditt mål. Fortsätt att fokusera på dig och din egen väg och gör situationen till något positivt.

En personlig process

Att tillägna sig ett positivt synsätt är en personlig process. Bara du kan avgöra hur du vill leva, känna dig och se på saker. Utvärdera och justera hela tiden din resa, så att du utvecklas på ett meningsfullt sätt. Livet är under en ständig förändring och valet att göra det till en underbar resa ligger i dina händer.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Ida maj 20, 2011 kl. 13:59

Dina inlägg ger verkligen energi! När jag behöver en energikick eller inspiration, kommer jag besöka din hemsida:)

Tack för en bra blogg !

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: