För friskt hår, hud och naglar

by Mikaela Bjerring on 16 juli, 2011 · 0 comments

in Blogg

Tillskott av MSM ( svavel ) har en mycket gynnsam effekt på hår, hud och naglar.  Sägs även kunna förebygga genetisk hårförlust hos män.

MSM ( svavel) har en otroligt gynnsam effekt i kroppen och man märker det speciellt på hud, hår och naglar. Svavel finns i alla kroppens vävnader och utgör ca 0,25 % av människans totala kroppsvikt. Som kosttillskott förekommer Svavel i form av metylsulfonylmetan ( MSM) och dess främsta funktion är när det gäller oxidation-reduktionsreaktioner.

Det har spekulerats mycket när det gäller svavel och dess förmåga att förlänga livet och skydd mot toxiska ämnen. MSM hälsofrämjande egenskaper är många, det är vattenlösligt och organiskt tillskott av svavel som vi tar som tillskott är helt ofarligt och går inte att överdosera.

För att nämna några funktioner så hjälper de till att upprätthålla syra-basbalansen, bekämpar bakterieinfektioner och viktigt tillsammans med B-vitaminerna för ämnesomsättningen. MSM hjälper till att upprätthålla den syrebalans som krävs för hjärnans funktion, det ökar koncentrationen, energin och är allmänt uppiggande.

MSM också nödvändigt för friskt hår, hud och naglar, både hår och naglar växer snabbare och starkare och sägs även kunna förebygga genetisk hårförlust hos män. Det hjälper till att bilda kollagen som behövs för hudens spänst och förebygger rynkor och åldrandet av huden.

Många av dom som har tagit kosttillskott av svavel i form av MSM har efter några månaders intag märkt en radikal skillnad i starkare naglar, håret växer fortare och blir tjockare och glansigare och även hälsosammare och mer spänstig hud.

Hur arbetar MSM?
Man kan se MSM som en cellulär mjukgörare som gör cellväggarna mer genomträngliga. Det resulterar i att cellerna tar upp näring och syre bättre. Det innebär också att cellen mer fullständigt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen. Man höjer också själva mjölksyratröskeln. Detta visar sig i form av ökad ork och pigghet.

MSM i pulverform

  • Tas oftast upp snabbare och mer komplett av kroppen jämfört med MSM i tablettform.
  • Lättare att dosera och ta. En till två teskedar i vatten är lättare att svälja än 7-10 tabletter.
  • Blanda MSM-pulver i salva och applicera lokalt.
  • Blanda MSM-pulver i vätska och använd som spray.
  • Borsta tänderna med MSM-pulver!
  • Lignisul MSM består av ren MSM.
MSM är helt ofarligt även i större mängder.

Kosttillskott av MSM hittar du här: MSM

Källor: Peter Wilhelmsson (2006) Näringsmedicinska uppslagsbokenÖrtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: