Fördelar av tre olika örtvatten i naturlig hudvård

by Mikaela Bjerring on 19 november, 2015 · 1 comment

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Örtvatten och hydrolat av växtdelar har många fantastiska egenskaper inom naturlig hudvård. Här följer en beskrivning av tre olika ekologiska örtvatten som har vårdande och läkande egenskaper för kroppens största organ huden.

Ansiktsvatten från Crearome - kamomillvatten, salviavatten och rosenvatten.

Rosenvatten

Rosenvatten har används i årtusenden för dess fantastiska egenskaper i bland annat naturlig hudvård. Rosen anses ha antiseptiska, antibakteriella och läkande egenskaper. Rosen är mycket näringsrikt och innehåller en betydande mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler. Förutom dess vårdande egenskaper så har den även en svalkande, lugnande och sammandragande effekt. Rosenvatten passar alla hudtyper – allt från problemhud till åldrande- och torr hud som känns trött och livlös. Rosenvatten bidrar dessutom till ett bra pH-värde och ger lyster åt huden. Om du har problem med mörka ringar under ögonen så kan du reducera dessa genom att badda området med rosenvatten. Ekologiskt rosenvatten från Crearome hittar du här.

Salviavatten

Salviavatten har en cirkulationsbefrämjande, bakteriehämmande, och renande effekt. Den har en starka sammandragande egenskaper och är fantastisk för hud där man vill reducera stora porer. Salviavatten kan med fördel användas på eksem och insektsbett för att främja och snabba på läkningen. Hydrolat av Salvia har en lite örtig och speciell doft, men som försvinner snabbt vid applicering. Salviavatten kan även användas som spray-deo då den har en svetthämmande och bakteriedödande effekt. Ekologiskt salviavatten hittar du här.

Kamomillvatten

Kamomill är en av de mest använda läkeörterna inom hudvård. Örten är helt fantastisk för känslig och stressad hud på grund av dess renande och lugnande verkan. Kamomillvatten har egenskapen att mjuka upp huden och fungerar lika bra för normal hud som till torr-, fet, och oren hy. Örten har en lindrande och lugnande inverkan på känslig hy samt balanserar hudens pH-värde. Ekologiskt kamomillvatten hittar du här.

Alla produkter från Crearome hittar du här

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Laila H november 27, 2015 kl. 16:41

Rosenvatten är jättebra, de andra har jag inte provat, med de låter ju fina med.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: