Fördelar med blodgruppskost

by Mikaela Bjerring on 6 juni, 2011 · 2 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Kost

Det anses finnas många fördelar med blodgruppskost!
Jag besökte för ett par dagar sedan en homeopat, och vi prata mycket om blodgruppsmat och dess fördelar. Måste säga att det var ett otroligt givande möte. Jag har nu tagit på mig att följa kost enligt min blodgrupp. Det ska bli intressant och se om jag känner någon skillnad.

De olika blodgrupperna
Det finns 4 olika blodgrupper A, B, AB och 0. Alla blodgrupper har inte alltid funnits. 0 anses av många forskare vara den äldsta och är fortfarande den vanligaste blodtypen. Blodgrupperna A, B och AB är nyare blodtyper. När kosten och miljön ändrades genom tiderna skedde genetiska anpassningar och nya blodgrupper uppstod. Det är därför det anses att kosten har stor betydelse för de olika blodgrupperna. Blodgrupp A uppkom någon gång mellan 25 000 och 15 000 år f.Kr. i mellanöstern där den fortfarande är den vanligaste.

Mat och kost enligt blodgrupp

Mat och kost enligt blodgrupp

Blodgrupp B utvecklades någon gång mellan 15 000 och 10 000 år f.Kr. i Himalayas högländer och spred sig till de asiatiska grässlätterna. Blodgrupp AB uppstod först för ca 1000 år sedan när dessa folkslag möttes och blodet blandades. Det som skiljer de olika blodgrupperna åt är de röda blodkropparna. De har olika markörer-antigener på sin yta. Det är därför man inte kan lämna blod till vem som helst. Blodgrupperna måste stämma annars stöts blodkropparna bort.

Boken där metoden presenteras, Ät rätt för din blodgrupp, har sålts i över 1,5 miljoner exemplar i USA. Den är skriven av naturläkaren, forskaren och föreläsaren D’Adamo. Den beskriver sambandet mellan blodgrupp, sjukdomar och kost.

 

En bok om självläkande kost som jag rekommenderar är: Den självläkande människan

Källa: www.dadamo.com - 
Bildkälla: wikimedia-commons, food groups

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Eira oktober 1, 2011 kl. 09:43

Men alla forskare säger ju att blodgrupp 0 inte är den äldsta blodgruppen och att tidangivelserna inte stämmer.

Svara

2 Mikaela oktober 1, 2011 kl. 10:33

All forskning som jag läst verkar påstå det! Men du kanske har rätt, var har du läst det? Skulle vara kul om du kunde ge ge mig en länk.

Ha en underbar dag!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: