Frukten Noni och dess egenskaper

by Mikaela Bjerring on 21 juli, 2011 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg, Kost, Örtmedicin, Superfoods

Noni är en frukt som växer på varmare breddgrader, t ex i Franska Polynesien och då främst på Tahiti och dess närliggande öar. Noni heter ”Morinda Citrifolia” på latin. 

Vad är Noni?

Noni har använts som hälsoväxt av urbefolkningen i minst ett par tusen år. Frukten är fullpackad med näringsämnen och har fått världsomfattande berömmelse för sina hälsofördelar. Nonifrukten innehåller många frön och har en distinkt, stickande lukt. Den är mjuk och droppande med saft. Trädet växer upp till 30 meter hög i en mängd olika livsmiljöer: vulkanisk mark, lava-strödda kuster, hyggena, och kalksten grödor. Dess små vita blommor ger upphov till frukt som är gult eller vitt när de är mogna.

Frukten Noni och dess egenskaper

Frukten Noni och dess egenskaper

Vad innehåller frukten Noni? 

Nonisaften anses innehålla över 150 olika ämnen; vitaminer, mineraler, aminosyror och Iridoider. Iridoider är ovanliga i frukter och skiljer sig från flavonoider som finns i alla frukter. Iridoider är viktiga fytokemikalier i nonifrukten som är väldigt stabila och motståndskraftiga mot nedbrytning och lagerhållning av produkten.

I dag kan man hitta kosttillskott av Noni fruk i en mängd olika format, inklusive juice, pulver, kapslar, även tvål och schampo. Noni frukten kan vara ett värdefullt hälsotillskott.

Noni fruktens egenskaper

Nonis hälsofrämjande egenskaper har varit känt i 1000-tals år. Noni sägs hjälpa vid många sjukdomar och hälsotillstånd som till exempel; förstoppning, diarré, hudinflammation, infektion, munsår, feber, blåmärken, och stukningar. I kina har Noni länge används för bland annat matsmältningssystemet, njurar, hjärta, och lever. Noni hjälper till att stödja kroppens immunsystem. Den stödjer återhämtning efter fysisk ansträngning vid kontinuerlig användning. Noni innehåller  även antioxidanter, som skyddar kroppen mot fria radikaler.

Här hittar du: Noni

Bildkälla:commons.wikimedia.org/Noni – Produktkälla: Bodystore - NoniViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: