Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Fruktremmar är enkla att göra, innehåller bara naturliga ingredienser och kan avnjutas med gott samvete. Här följer ett recept för fruktremmar med agar agar som gör dom lite mer geléaktiga och härligt sega i konsistensen.

Fruktremmar med Agar Agar

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Blanda agar agar och vattnet i en kastrull och ställ åt sidan i cirka 10 minuter.
  2. Förbered smaksättningen. Använder du frusen frukt eller bär så börjar du med att tina dom. Mixa bären eller frukten helt slätt med hjälp av en matberedare. Använder du bär med små kärnor eller skal så blir det bäst om du silar den mixade saften. Mixa dadlarna och tillsätt bärsaften, citronsaften och mixa igen tills helt slätt. Det ska inte finns några klumpar kvar i smeten.
  3. Låt blandningen med agar agar och vatten sjuda på svag värme under omrörning. När agar agar löst upp sig helt och det börjar tjockna till en konsistens likt sirap är det klart. Det kan ta en stund, så ha tålamod.
  4. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smaksättningen och rör om ordentligt.
  5. Ta en skärbräda, lägg på ett bakplåtspapper och fördela gelén tunt, cirka 2-3 millimeter tjockt. Ställ in i kylen i ett par timmar så det får stelna.
  6. Skär remmar med en kniv. Lägg remmarna på ett galler och låt dom torka i rumstemperatur under ett par timmar tills ytan känns torr.
  7. Fruktremmarna håller sig bra i kylskåp i cirka 2 veckor.

 

Agar agar som geleringsmedel

Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som kallas “kanten” i Japan och används flitigt i det asiatiska köket istället för gelatin. Agar agar utvinns ur rödalger (ett slags sjögräs) och är både smak och doftfritt. Det finns att hitta både i form av flingor och pulver. Flingorna bör mjukas upp i kallt vatten eller annan kall vätska innan tillagning, annars finns det risk för att det klumpar sig. För att agar agar ska kunna bilda den geléaktiga konsistensen måste den värmas upp till en temperatur av 85 °C.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Anne

    Kan tänka mig att dom blir sega och goda med agar agar! 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, dom får en lite segare konsistens jämfört om man skulle göra fruktremmar utan agar agar.

  2. Karin E

    Mums så gott!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, dom blev riktigt goda. 🙂

  3. Alexandra

    Tack för tipset! Skall provas.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Varsågod och så trevligt! 🙂

Lämna ett svar till Mikaela Bjerring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close