Gaia – Ekologisk hudvård för hela familjen

by Mikaela Bjerring on 16 oktober, 2015 · 1 comment

in Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Ekologisk hudvård från Gaia erbjuder produkter för alla i familjen med speciellt utformade produktserier för kvinnor, män, barn och gravida. Rena, effektiva och prisvärda!
Gaia ekologisk hudvård
Först och främst vill jag framföra att produkterna från Gaia är fria från allt sånt som man vill undvika i hudvård: sulfatet, lanolin, mineralolja, silikoner, parabener, propylenglykol, konserveringsmedel samt konstgjorda färgämnen och doftämnen m.m. Här följer en kort presentation av några produkter från Gaia’s hudvårdserie för kvinnor. Övriga produkter för barn, gravida och män kan du läsa mer om här.

Foaming cleanser

Gaia Foaming cleanserFoaming cleanser från Gaia är en ansiktstvätt som ger ett generös lödder som verkligen ger känslan att huden blir ren på djupet. En av de verksamma ingredienserna här är den indiska örten Gotu Kola. Gotu kola anses vara den renaste av alla örter inom ayurvedisk medicin med en rad fantastiska egenskaper för både den inre hälsan och inom hudvård. Bland annat används Gotu kola traditionellt för dess förmåga att förbättra blodflödet, hämma inflammation och stödja läkning. Den är även effektiv vid ytliga blodkärl, spår efter akne och anses som sagt som väldigt renande. Andra aktiva ämnen i denna ansiktstvätt är kamomillextrakt som verkar lugnande och antiinflammatoriskt, samt grönt te som är rik på antioxidanter och vårdande. Denna ansiktstvätt passar utmärkt för normal hud, men även för den med känslig hud. Om man har lite torrare och mogen hud så kan Creamy Cleanser från Gaia passa bättre.

Refreshing Toner

Refreshing TonerEfter det att man rengjort ansiktet använder man ansiktsvattnet. Det finns flera anledningar till varför man bör använda ett ansiktsvatten i sin hudvårdsrutin. Dels hjälper ansiktsvattnet att återställa pH-värdet i huden, det är porsammandragande och dessutom så  bidrar det till att fukten som du applicerar efteråt absorberas bättre av huden. Jag upplever själv en stor skillnad när jag använder ett bra ansiktsvatten genom att balansen i huden känns mycket bättre. Refreshing toner från Gaia innehåller rosenvatten, grönt te och ringblomma – tre underbara ingredienser som både lugnar och vårdar.

Kropp- och ansiktsoljan – Belly oil

Gaia belly oilSom namnet indikerar så är denna olja en havandeskapsolja som vid graviditet förebygger bristningar på mage och kropp, men det är även en fantastisk ansiktsolja! När huden fortfarande är fuktig från ansiktsvattnet så masserar du in oljan i huden. Huvudingredienserna är en härlig kombination av nyponros, vetegrodds- och jojobaolja samt eteriska oljor. Nyponros har kända egenskaper som att stärka hudens kollagen, stimulerar cellförnyelse och motverkar hudutslag, ärr och pigmentfläckar. Vetegroddsolja främjar hudens elasticitet genom sitt rika innehåll av bland annat E-vitamin. Jojobaoljan ger en fantastisk lyster och balanserar hudens talgproduktion. Belly oil innehåller även eteriska oljor som bidrar till att förbättra hudens struktur så som att reducera bristningar, ärr och fina linjer.

Facial moisturiser

Gaia Facial moisturisingEfter Belly oil så använde man Facial Moisturiser (det finns även intensive moisturiser för den med torrare hud). Det är en närande fuktighetskräm som innehåller en rad ekologisk kallpressade vegetabiliska oljor och eteriska oljor som tillsammans bidrar till bättre elasticitet, uppstramning, fukt, minska rodnad och fina linjer. krämen går snabbt in i huden och känns som ett perfekt avslut efter ansiktsoljan. Krämen känns väldigt lätt, men i kombination med ansiktsoljan känns den riktigt bra.

Detta är som sagt bara ett litet urval av Gaia’s underbara produkter. Förutom fler produkter för kvinnor finns det även produktserier för män, barn och gravida.

Återförsäljare av Gaia är även t.ex:

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Lena K oktober 20, 2015 kl. 11:26

Dom är så bra! Tummen upp 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: