Ge dina ögon näring

by Mikaela Bjerring on 16 maj, 2011 · 4 comments

in Blogg

Ge dina ögon näring - Passion för hälsa

Ge dina ögon näring - Passion för hälsa

Det sägs att ögonen speglar skälen och ansluter oss till världen! 

Glasögon eller kontaktlinser är det konventionella sättet att korrigera problem med synen.
Man kan med enkla förändringar av kost och motion hejda hastigheten av försämringen, och i vissa fall till och med förbättra den nuvarande synen.

Förebyggande åtgärder
En del synproblem är ärftliga och omöjliga att förebygga, men när det gäller andra kan du skydda dina ögon. Använd alltid solglasögon i starkt solljus för att minska risken för grå starr genom skada av ultraviolett ljus.

Förändringar i ögats gula fläck
Sjukdomen makula­degeneration och är den vanligaste orsaken till social blindhet hos äldre. Drabbade kan fortfarande se skillnad på ljus och mörker, men de kan inte läsa, köra bil eller titta på teve. Dessutom får de svårt att orientera sig på främmande platser. I Sverige har cirka 350 000 personer förändringar ögats gula fläck. De flesta har ännu inga störande synrubbningar, men problemen ökar med åren och i dag finns det ingen botande behandling. Det är därför viktigt att förebygga sjukdomen.

Antioxidanter, bra för synen
Vår kropp behöver rätt näring för att må bra och detta gäller även synen. Blodkärl och nerver försörjer ögonen med näring. Genom att äta en kost som innehåller rikligt med antioxidanter kan man hejda hastigheten av synförsämringen och i vissa fall till och med förbättra den nuvarande synen. Den kost som visats speciellt gynnsam är bland annat blåbär, mörkgröna bladgrönsaker, röd, orange och gula frukter och grönsaker som är rika på Zink, betakaroten, A-, C-, och E-vitamin.

Glasögon kan förbättra synen

Våra ögon är två av våra mest värdefulla ägodelar som ansluter oss till världen. De uttrycker vår djupaste känslor och ger liv åt de underbara saker vi ser varje dag. Ögonen är ständigt ta in information medan de är öppna, arbetar non-stop för att hjälpa oss se vad som händer runt omkring. Många som börjar få nedsatt syn försöker undvika att använda glasögon så länge som det är möjligt. Faktum är att genom att man använder glasögon kan man i många fall förbättra synen.

Kosttillskott för ögonen och synen hittar du här: Synen, ögonen Hälsokost – Kosttillskott

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Optikbutiken: Seochle.se

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Energibruden maj 16, 2011 kl. 14:24

Mycket bra inlägg! Så sant! Jag hjälpte min mamma att bli av med gråstarr för några år sen. Hon hade fått tid för operation men under de tre månaderna när hon börjat äta de kosttillskotten jag föreslagit så hann det försvinna!!! Hon åt karotenoider, omega3, kal-mag (med D-vit) och andra fettsyror.

Svara

2 Mikaela maj 17, 2011 kl. 14:30

Vad härligt att din mamma blev hjälpt av kosttillskotten och slapp operation! Med rätt balans av näringsämnen i kroppen kan bli fri från de flesta hälsoproblem 🙂

Svara

3 Inger maj 17, 2011 kl. 14:26

Detta var intressant! Här kanske man gått och lidit i onödan! Skadar inte att prova, det värsta som kan hända är att jag får bättre hälsa 🙂

Kram, Inger

Svara

4 Mikaela maj 17, 2011 kl. 14:33

Absolut Inger! Behöver du någon ytterligare vägledning om vilka kosttillskott du bör använda så kan du höra av dig till mig.

Ha en underbar dag

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: