Ge ny energi till huden

by Mikaela Bjerring on 18 april, 2013 · 4 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Psykisk hälsa, Stress

Kroppen absorberar det vi stryker på och utsätter den för. Det är därmed av stor vikt att vi väljer våra hudvårdsprodukter med omsorg. Idag finns det ett flertal bra och naturliga hudvårdsserier på marknaden och själv har jag provat och använt en hel del olika genom åren.

Vår kropp och hud kan i mellanåt behöva lite extra uppmärksamhet, lite extra näring, fukt och omtanke. Ett märke som blivit ett av mina favoriter är Weleda som är en veteran på marknaden när det gäller naturlig hud- och kroppsvård.

En av Weledas underbara produkltserier som passar utmärkt för trött och stressad hud är citrus-serien där Citrus Refreshing Oil är en av mina favoriter. Det är en riktigt  uppfriskade kroppsolja som innehåller Mandelolja som bas och den eteriska oljan Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil som aktivt ämne. Oljan masseras med fördel in huden medans den fortfarande är fuktig efter dusch eller bad. Den går snabbt in i huden och gör den mjuk och smidig. Den underbara doften av citrus fyller både kropp och själ med ny energi och är ljuvligt uppfriskande. I citrus-serien ingår även body lotion, dusch cream, hand and nail cream och deoderant.

Weleda citrus-serien - Ger ny energi till huden

Weleda citrus-serien – Ger ny energi till huden

Kort om Eterisk Citronolja (Citrus Medica Limonum)
I skalet av citron finner man uppfriskande eteriska oljor, som består av komponenter såsom Limonene, Citral och kumarin. Citronolja verkar hudåtstramande och ger toning effekt. Oljan fungerar även som renande, anti bakteriell och blodcirkulationsfrämjande, vilket gör den idealisk för att behandla trött och stressad hud.

Citronolja är inflammationshämmande, anti bakteriell, främjar blodcirkulationen, kärlsammandragande och kärlstärkande; användbar på brustna blodkärl, åderbråck, hemorrojder och på eksem. Citronoljan främjar läkning av sår, även svårläkta, tar bort klådan och minskar svullnaden av insektsbett m.m. (1)

Huden är en porös och genomtränglig barriär mot vår omvärld. Det är därmed av yttersta stor vikt att vi använder produkter som stärker och inte skadar vår hud.

Här hittar du produkter från Weleda

 KÄLLOR & REFERENSER(1) shenet: http://www.shenet.se/ravaror/eocitron.html

Bildkälla: Fotograf: okänd, Wikimedia commons, Pulic domain: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Limonu.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Mia K maj 31, 2013 kl. 10:25

Älskar Weledas produkter! Känns underbara på huden och doftar ljuvligt gott!

Svara

2 Annelie Falk maj 31, 2013 kl. 10:28

Jag skulle inte använda något annat än naturliga produkter på min hud. Jag har använt många av Weledas fina produkter. Värt varenda öre!

Svara

3 Sofia maj 31, 2013 kl. 10:29

Hudoljor är enligt mig så mycket effektivare än lotion. Huden blir så len och återfuktar så bra.

Svara

4 Malin W maj 31, 2013 kl. 10:33

Tack för tipset! Jag har lindriga eksem på kroppen och väldigt känslig hud. jag har även några ytliga brustna blodkärl vid knävecken som jag vill bli av med.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: