Ginkgos egenskaper för hälsan

by Mikaela Bjerring on 12 juli, 2011

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Ginkgo har många hälsofrämjande egenskaper och fördelar för hälsan.

Ginkgo
 är ett tempelträd och har länge odlats i Kina. Några träd som planterats vid tempel uppskattas vara mer än 1500 år gamla. Man trodde länge att tempelträden var de enda som fanns, men nu känner man till åtminstone två små bestånd i västra Kina. På grund av Ginkgons höga anseende inom Buddismen och Konfucianismen finns den planterad på många ställen i Korea och Japan. I båda dessa områden har den förvildats genom fröspridning till naturliga skogar.

Ginkgos egenskaper för hälsan

Ginkgos egenskaper för hälsan

Ginkgo biloba har använts i Kina under under årtusenden. Användning finns dokumenterad redan 2800 f.v.t. i ett tidigt medicinskt standardverk.

Ginkgo biloba är ett av världens mest använda läkeörter, ett av de mest sålda i Sverige och ett av de örtpreparat som används under längst tid.

Ginkgo biloba har många positiva egenskaper för hälsan och är ett registrerat naturläkemedel för behandling av dåligt minne och försämrad cirkulation m.m. I kroppen förbättrar ginkgo biloba cirkulationen och innehåller kraftiga antioxidanter.

Ginkgo och dess egenskaper för hälsan:

  • Ginkgo ökar mikrovaskulär cirkulation
  • Ginkgo innehåller antioxidanter
  • Ginkgo förbättrar koncentrationen och korttidsminnet hos patienter med Demens eller Alzheimers sjukdom.
  • Har en muskelavslappnande effekt.
  • Ginkgo har hjälp många barn med astmatiska besvär.
  • Ökar syre- och näringsförsörjning till hjärna och ryggmärg.
  • Ginkgo motverkar många besvär hos äldre som: fönstertittarsjuka, yrsel, makuladegeneration, yrsel och öronsugningar
  • Ginkgo kan även bidra till bättre potens.

Ginkgo och cirkulation
Ginkgo biloba förbättrar blodcirkulation i kroppen genom att vidga blodkärlen och göra blodet mer lättflytande. Detta kan hjälpa mot kalla händer och fötter och öka syresättningen av hjärnan. En ökad syresättning av hjärnan kan hjälpa mot dåligt minne. Traditionell användning för hälsan inom den kinesiska örtmedicinen inkluderar åldrade, åldrande hjärna, högt blodtryck, svullna händer och fötter samt flera sjukdomar i luftvägarna. Bland sjukdomarna i luftvägarna märks särskilt astma.

Ginko biloba och dess antioxidanter påverkar hälsan
Antioxidanter skyddar kroppens stärker immunförsvaret och skyddar celler mot skador vilka annars i värsta fall kan leda till sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och onödigt åldrande. Ginkgo biloba innehåller två typer av antioxidanter

Ginkgo biloba motverkar dåligt minne
Studier och har visat att ginkgo biloba är effektivt vid problem med den kognitivförmågan och minnet. Ginkgo kan även användas  tillfälligt för öka inlärning och skärpa. Ginkgo förbättrar blodflödet i hjärnan och verkar antioxiderande. Båda egenskaperna kan vara till hjälp för hjärnansfunktion.

Ginkgo biloba vid demens och Alzheimers
Ginkgo biloba kan försena symptomen hos personer med tidiga symptom på Alzheimers sjukdom och demens örten anses förbättra inlärning, tänkandet och minnet.

Här kan du köpa: Ginkgo Biloba

Läs mer om Ginkgo på:
Ginkgo (Ginkgo biloba)

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


Previous post:

Next post: