Glutenfria mandelplättar serverade med en syrlig limekokosgrädde och färska bär. Himmelskt gott! Passar lika bra som en lyxfrukost som dessert.
Detta behöver du (ca 8 st):
- 3 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosolja
- 1 dl mandelmjölk
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kokossocker
- Tillbehör: kokosgrädde, lime och gärna lite färska eller frusna bär.
Så här gör du:
- Börja med att vispa kokosgrädden och tillsätt därefter pressad lime och rivet limeskal. Smaka av tills du fått till den härligt syrlig.
- Ställ in grädden i kylen så den får stå till sig och bli fastare.
- Blanda ihop ägg, mandelmjöl, kokosolja, mandelmjölk, fiberhusk, kokossocker och mixa väl till en slät smet.
- Tillsätt bakpulvret och se till att det blandas väl.
- Stek plättarna på medelvärme i kokosolja tills dom fått en gyllenbrun färg. Servera plättarna med en klick limekokosgrädde och lite bär.
Relaterade inlägg:
- Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke
- Recept på glutenfria bovetefrallor
- Recept på glutenfritt morotsbröd
Fler glutenfria recept hittar du här
{ 0 comments… add one now }