Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Dessa glutenfria och fiberrika rödbetswraps är mjuka till konsistensen och håller ihop galant när dom rullas. Fyll dom med en fräsch sallad, grillade grönsaker eller servera som ett alternativ till tortillas på tex-mex kvällen. 

Glutenfria rödbetswraps

Detta behöver du (8 st bröd):

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 225° C.
  2. Blanda ihop fiberhusk, linfrön och chiafrön i en skål.
  3. Tillsätt rödbetsjuicen och rör om igen så att allt blandas väl. Låt fiberblandningen stå och svälla i cirka 10 minuter till du fått en geléliknande konsistens.
  4. Ta en ny skål och blanda ihop glutenfri mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och havssalt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och kokosoljan till fibermassan och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar.
  6. Dela degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter. Du får plats med 2-3 bröd på varje plåt.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 5 till 7 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, så håll koll. Gräddas dom för länge så finns det risk att de blir torra.
  8. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna på ett galler.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Annika

    Så gott och vilken härlig färg! De ska definitivt provas. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Visst får dom en härligt färg. Vad roligt att du vill prova att göra dom. 🙂

  2. Lena

    Tack för alla fina tips du delar med dig av på bloggen. De är riktigt uppskattade!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack och varsågod! Vad glad jag blir. 🙂

  3. kalle

    Set gott och fräscht ut! Tack för tipset. 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Mikaela Bjerring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close