Glutenfria wraps

by Mikaela Bjerring on 8 februari, 2018 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Vegansk kost

Även om du valt bort gluten ur din kost, så kan du ändå njuta av goda wraps. Här följer ett recept på riktigt välsmakande wraps som är glutenfria och fiberrika. Bröden är mjuka med krispiga fröer och håller ihop galant när dom rullas. Dessutom går dom snabbt och lätt att göra.

Glutenfria wraps - recept

Detta behöver du (8 st bröd):

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 C grader.
  2. Ta en skål och blanda chiafrön, linfrön och fiberhusk med vattnet, rör om så att allt blandas väl. Låt stå och svälla i ca 10 minuter till en geléliknande massa.
  3. Ta en ny skål och blanda ihop alla torra ingredienser, havssalt, glutenfri mjölmix, bovetemjöl och bakpulver.
  4. Tillsätt kokosoljan och de torra ingredienserna till fibermassan och blanda ihop väl med hjälp av degkrokar.
  5. Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Du får plats med 2 bröd på varje bakplåtspapper. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter, håll koll, tiden kan variera något mellan olika ugnar. Gräddas dom för länge blir dom hårda.
  7. Ta ut dom ur ugnen och lägg över dom på ett galler så dom får svalna. Det lättaste är att ta bakplåtspappret med bröden och vända det upp och ner över gallret så lossnar dom lätt.

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Anki februari 9, 2018 kl. 10:37

Wow, så gott det så ut! Tack ska provas nästa helg. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 11, 2018 kl. 15:07

Dom blir verkligen goda! 🙂

Svara

3 Krestina B. februari 11, 2018 kl. 14:39

Mumsigt, ser ju riktigt läckert ut. Låter ju väldigt enkelt med!

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 11, 2018 kl. 15:20

Riktigt enkla att göra Krestina och väldigt goda blir dom.

Svara

5 Sandra februari 16, 2018 kl. 19:50

Ser fantastiskt gott, ska absolut prova! Tack för receptet.

Svara

6 Mikaela Bjerring februari 16, 2018 kl. 20:06

Supergoda Sandra!

Svara

7 Anja februari 19, 2018 kl. 10:49

Ser riktigt goda ut! Mums!

Svara

8 Mikaela Bjerring februari 19, 2018 kl. 10:52

Dom blir riktigt goda Anja! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: