Gör ditt eget C-vitaminserum för huden

by Mikaela Bjerring on 17 juni, 2014 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård

C-vitamin är en vattenlöslig och naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel i kollagensyntesen. Vitaminet spelar en vital roll för att förhindra att huden förlorar sin spänst, betydelse för hudförnyelsen och för att bibehålla en jämn och slät hy. Att göra sitt eget C-vitaminserum är billigt och enkelt och kan ge din hud en riktig antioxidant boost!

Applicering av C-vitamin på huden har visats kunna reducera utseendet av fina linjer och rynkor och stödja kollagenproduktionen, vilket leder till förbättrat utseende av huden. Det har även bevisats reducera graden av solskador och pigmentfläckar.

C-vitamin

C-vitamin återfinns i alla hudens lager, men är mer koncentrerat i epidermis än i dermis. Det försvinner däremot med ca 2/3 i huden när det exponeras för UV-ljus. C-vitamin har visats vara effektivt för att öka kollagenmängden och för att stärka kollagenstrukturen samt upprätthålla en hälsosam dermis (hudens nedre lager).

Stabilisera C-vitamin i hudvårdsprodukter

Svårigheten ligger i att l-askorbinsyra är väldigt ostabil i vattenlösningar eftersom det börjar oxidera omedelbart, och gradvis producera färgförändringar (orange-bruna skiftningar) och reducerar aktiviteten hos vitaminet. För kosmetisk användning stabiliseras det som bäst i en fettlösning. En bra och ren produkt för den som vill köpa sitt C-vitaminserum är Rosenseriens C-vitaminserum med rosenrot . För den som hellre vill göra sitt eget serum för en billigare peng så är det busenkelt!

Gör ditt egna C-vitaminserum

Att göra ditt eget C-vitaminserum är billigt och enkelt och du kan vara säker på att C-vitaminet fortfarande är aktivt. Själv brukar jag göra nytt serum för varje användningstillfälle för att få det färskaste serumet och ingen risk att C-vitaminet har hunnit oxidera.

Så här gör du:

  • 2 kryddmått C-vitamin (L-askorbinsyra) eller Camu Camu
  • 2 Kryddmått destillerat vatten
  • 1 kryddmått Glycerin
  • 5 kryddmått hudolja som binder fukt som t.ex. kallpressad jojobaolja eller kallpressad morotsolja .

Blanda L-askorbinsyra eller Camu Camu med det destillerade vattnet i en liten kopp och rör till korna har löst upp sig. Tillsätt sedan olja och glycerin, och det är klart att appliceras på väl rengjord hud.

Applicera serumet genom att massera in det på ansikte, hals och dekolletage. Vänta sedan ett par minuter till serumet har hunnit absorberas av huden och avsluta med en bra och naturlig fuktighetskräm. En rekommendation är att använda en A-vitaminkräm som även den är en viktig vitamin och antioxidant för huden.

C-vitaminserum är underbart för att återuppbygga hud som blivit solskadad. Kan vid en regelbunden användning ha en blekande effekt på pigmentfläckar och åldersfläckar vilket bidrar till en jämnare hudton. Det ger även en underbar lyster till huden och minskar synligt porerna.

Här hittar du återförsäljare av C-vitamin (L-askorbinsyra) , Camu Camu , kallpressad jojobaolja och kallpressad morotsolja
Se gärna denna videon som jag hittade på You Tube om hur du gör ditt eget C-vitaminserum:
YouTube Preview Image

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: