Gör ditt eget ekologiska saltvattenhårspray

by Mikaela Bjerring on 5 juni, 2014 · 5 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Du kan med ett par enkla ingredienser göra ditt eget saltvattenhårspray. Kemikaliefritt, miljövänligt och ekonomiskt. Använd för att få mer volym, textur och för att forma frisyren. Följande recept kan du även lätt anpassa till din egen hårtyp.

 Gör ditt eget hårspray - saltvatten hårspray

Detta behöver du:

Så här gör du:

Värm upp 3 dl vatten och tillsätt 2 msk Ekologiskt havsalt och 2 msk epsomsalt och låt saltet smälta. Tillsätt någon tsk socker om du vill ha extra stadga eller någon tsk balsam om du har tjockt och lockigt hår och vill att det samlar håret mer. Prova dig fram vilka mängder vatten, salt och eventuellt socker och balsam som du använder för att anpassa till just din hårtyp.

När saltvattnet svalnat kan du med fördel droppa i ett par droppar eterisk rosmarinolja vilket bidrar till att ge håret en underbar glans. Rosmarin är även känt för att stimulera cirkulationen i hårbotten och hårets tillväxt samt motverka torr hårbotten.

Häll det svalnade hårsprayen i en ren sprayflaska och det är klart att användas. Spraya i vått hår och/eller direkt i torrt för att krama upp volym om du har lockigt eller vågigt hår. Använd i måttliga mängder, annars kan håret bli tungt. Prova dig fram till vad som passar för ditt hår.

Återförsäljare av samtliga ingredienser hittar du härViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karin Ek juni 6, 2014 kl. 12:27

Superbra tips 🙂 Delar!

Svara

2 Mia Johansson juni 6, 2014 kl. 12:32

Jag brukar köpa saltvattenspray hos frisören! Nästa gång ska jag prova att göra det själv! Det är ju jätte enkelt 🙂 Riktigt bra tips 🙂

Svara

3 Sabine-Välbefinnaren juni 6, 2014 kl. 16:28

De där gör min kära karl här hemma, men bara med vatten och salt. Bra grejer! =)

Svara

4 Vanja juni 12, 2014 kl. 09:12

Underbart! Det ska jag prova 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: