Gör en hälsosam förändring med en detox

by Mikaela Bjerring on 8 november, 2013 · 1 comment

in Blogg, Detox-kost, Psykisk hälsa

Detox är ett sätt att rena kroppen från gifter och slaggprodukter. Det är även ett bra hjälpmedel när man vill bryta dåliga vanor och ge kroppen en chans för återhämtning. Kroppen strävar hela tiden efter att vara frisk och den har en otrolig förmåga att självläka om man bara ger den en chans. Människans unika reningssystem sköter utrensningen av slaggprodukter som bildas från vår kost, stress och miljögifter m.m. Kroppen kan däremot emellanåt behöva lite extra hjälp så att reningssystemet ska fungera optimalt.

Detox är som sagt ett sätt att rena kroppen, bryta dåliga vanor och ge kroppen en chans att återhämta sig. Om vi utsätts för mycket slaggprodukter såsom transfetter, tillsatser, färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel kan vårt reningssystem bli överbelastad och då inte klara av att föra ut allt avfall. Genom att regelbundet göra en detox stödjer du kroppens immunsystem, mag- och tarmfunktion samt näringsupptag.

Detoxprodukten Pure cleanse

Detoxprodukten Pure cleanse

Under en detox äter du fast föda men undviker livsmedel så som kaffe, svart te, alkohol, rött kött, socker, tobak, de flesta animaliska produkter samt alla typer av hel och halv fabrikat. Med andra ord mycket grönsaker, nyttiga fettsyror och ren mat som bidrar med välbehövlig näring. Allt detta i kombination med en detoxprodukt bestående av utrensande örter, och koncentrerad näring kan du göra din detox till en stor betydelse för din allmänna hälsa och psykiska välbefinnande.

En omfattande örtkur som jag själv använt mig av vid detox är Pure Cleanse.  Produkten består av en effektiv sammansättning av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm. Alla dessa örter bidrar tillsammans med att stödja kroppens rening samt bidrar till leverns-, njurarnas-, magens- och tarmens normala funktion och hälsa. Det är en 30 dagars effektiv detoxkur med en morgondos och en kvällsdos.

Här kan du köpa och läsa mer om detoxprodukten Pure cleanse

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARDen positiv inverkan på kroppen med en detox: Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: 89, 91, 92, ISBN: 91-534-2085-3

”Health Buildings” av Dr Stones

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mette J november 18, 2013 kl. 19:31

Jag gör regelbundet en detox och mår så bra efter varje gång! Skulle inte tänka mig att inte har det som en del av min livsstil! Jag har aldrig provat Pure cleanse, men jag har läst att den fått mycket bra kritik.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: