Gurkört kan ge dig bättre balans i kroppen!

by Mikaela Bjerring on 22 februari, 2011 · 0 comments

in Blogg, Örtmedicin

Gurkört är känt för att göra huden len och smidig 

Jag fick ett e-mail från en kvinna som i stort sätt hela sitt liv haft problem med torr och känslig hud över hela kroppen. Hennes hud var extra känslig vår och vinter, och eksem kunde uppstå och huden blev irriterad.

Hon provade Kosttillskottet BORAGO som innehåller gurkört. Hon kände en stor skillnad efter drygt en månad. Huden blev starkare, smidigare och hon kände dessutom mer energi och bättre inre balans.

Gurkört kan ge dig bättre balans i kroppen!

Gurkört kan ge dig bättre balans i kroppen!

BORAGO är ekologisk och kallpressad gurkörtsolja och innehåller även vitamin E och jamsrot. E- vitamin har en stärkande effekt på huden och jamsrot förbättrar hudens elasticitet. Gurkört är naturens rikaste källa till den celluppbyggande och livsnödvändiga fettsyran GLA, (gammalinolensyra). GLA bidrar till att skapa balans i kroppen och samtidigt ge smidigare och lenare hud.

Vad är gurkörtsolja?
Gurkörtsolja utvinns ur frön av starflower och är känd för sin anti-inflammatoriska egenskaper. Oljan innehåller höga halter av gamma linolensyra, en essentiell fettsyra.

GLA samverkar med prostagladinerna som i sin tur reglerar den hormonella balansen i kroppen. Brist på prostaglandiner kan göra att huden förlorar sin smidighet, blir torr och rynkig och tål solljus sämre.

Så kan vara värt att prova om man har torr, känslig hy och samtidigt vill bromsa upp åldrandet.

Här hittar du BoragoViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: