Håll huden ung med antioxidanter

by Mikaela Bjerring on 4 juli, 2011 · 4 comments

in Anti-aging, Blogg

Håll huden ung längre med antioxidanter och bromsa åldrande din inre hälsa och yttre hälsa med antioxidanten Pycnogenol.

Antioxidanten Pycnogenol är ett vitaminliknade ämne som anses ha helt otroliga egenskaper när det gäller bromsandet av hudens åldrande. 
Pycnogenol utvinns från furuträdet, Pinus, maritima och är enligt forskare den starkaste antioxidanten jämfört med andra naturliga växtextrakt.
 Pycnogenol innehåller hela 40 bioflavonoider och organiska syror och har 50 ggr starkare antioxidant effekt än E-vitamin och 20 ggr starkare än C-vitamin.

Pycongenol och dess egenskaper att hålla huden ung
Pycnogenol är inte ett ”rynkmedel” som sådant, men forskare har upptäckt att det ger dig starkare och smidigare hud och bromsar hudens åldringstecken, minskar rynkor och du förblir ung längre både invärtes och utvärtes. Vi försöker alla att bevara ett ungdomligt utseende och ett ungdomligt inre, och vetenskapen gjort det lättare för oss. Forskarna har upptäckt några naturliga ämnen, som hjälper huden att återvinna sin elasticitet och styrka.

De aktiva flavonoiderna i Pycnogenol har antioxidanteffekt och ingår i kroppens samlade antioxidantförsvar. Flavonoiderna förstärker även verkan hos några av de starkaste antioxidanterna i kroppen – nämligen vitamin C, som kroppen också behöver för att bilda kollagen, samt vitamin E. Denna kombination av flavonoider förstärker dessutom två andra viktiga antioxidanter – vitaminerna C och E – som också är aktivt involverade i cellskyddet och i bildningen av ny vävnad. Pycnogenol förlänger de två vitaminernas biologiska livstid och ökar därmed deras effekt i kroppen.

Pyknogenol gör huden elastisk och slät, påverkar hudproteinformationen och ger näring till huden genom blodet.
Den starka antioxidativa egenskapen skyddar huden från solskador, fria radikaler, motverkar rynkor, hudskador från psoriasis., stärker blodkapillärerna, vener, artärer, minskar ödem, blåmärken, och åderbråck.
 Andra egenskaper som pyknogenol har är att det motverkar uppkomsten av reumatiska sjukdomar, har en naturlig histamineffekt och motverkar hösnuva & allergianfall, förebygger hjärt-kärlsjukdomar, immunförstärkande, mycket bra för ögonen, motverkar PMS, bra vid läkning av tandkött och förbättrar cirkulationen och energin i kroppen.

Pycnogenol skyddar kroppen mot fria radikaler
Skyddar mot fria radikaler.
 Pycnogenol har visat sig vara särskilt effektivt när det gäller att neutralisera hydroxyl-radikaler och superoxid-radikaler, som antas ha en speciellt aggressiv karaktär som bryter ner kroppen. Det är nödvändigt med ett starkt, naturligt försvar mot fria radikaler av detta slag för att säkra en god hälsa och bromsa åldrandet.

Dom främsta egenskaperna av antioxidanten Pycnogenol är :

  • Pycnogenol är en stark antioxidant
  • Pycnogenol har en positiv effekt på blodkärlen
  • Pycnogenol bromsar åldrandet av huden
och du kan bevara din ungdomliga hud längre
  • Pycnogenol har positiv effekt på mentala funktioner

Pycnogenol hittar du här: Pycnogenol

Källor: Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5         Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3
Bildkälla: Creative commons, http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vitamin_E.jpg
Håll huden ung med antioxidanter

Håll huden ung med antioxidanterViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 MIa juli 11, 2011 kl. 11:47

Pycnogenol har helt fantastiska egenskaper! Jag har tagit kosttillskott av pycnogenol och andra antioxidanter under ett antal år och jag får ofta frågan hur jag håller mig så ung 🙂 Dessutom är mitt immunförsvar super bra!

Svara

2 Mikaela juli 11, 2011 kl. 12:16

Ja, pycnogenol är verkligen fantastiskt!

Svara

3 fredrik O. juli 11, 2011 kl. 11:48

Härligt mycket information på din hemsida! Verkligen intressant!

Svara

4 Mikaela juli 11, 2011 kl. 12:15

Tack! Kul att du tycker det är intressant.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: