Hälsosammare val av buljong

by Mikaela Bjerring on 9 maj, 2011 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hälsa, Kost, Kosttillskott

Buljong innehåller många gånger mycket härdade fetter, onödigt mycket salt och ohälsosamma tillsatser, men det finns hälsosammare val av buljong!

Buljong är något som man ofta använder väldigt flitigt i matlagning. Vanlig grönsaksbuljong kanske inte låter så onyttigt, men innehåller ofta både härdade fetter, palmolja, smakförstärkaren natriumglutamat (E621), färgämnen och hög andel salt.

Men det finns bra val!
Jag har provat en del olika hälsosamma val av buljong och Renée Voltaire Lantbuljong är ett av de bättre valen enligt min mening. Både när det gäller innehåll och smak.
Renée Voltaire Lantbuljong
Det är en vegetabilisk buljong utan animaliska produkter, härdade fetter och ohälsosamma tillsatser. Den innehåller inget gluten, glutamat eller palmolja och dessutom är den ekologisk och GMO-fri.  Andelen torkade grönsaker är hög jämfört med andra buljonger och får där igenom en väldigt god smak utan tillsatser av smakförstärkare.

Ett hälsosammare val med riktigt god smak: Renée Voltaire LantbuljongViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: