Hälsosammare variant av chokladfudge

by Mikaela Bjerring on 13 januari, 2017 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk kost

Här är ett recept på en hälsosammare variant av chokladfudge som blir grymt god och som är lätt att göra. Utan raffinerat socker och mjölkprodukter. Perfekt när du är sugen på något sött, eller vill bjuda på något hälsosammare gott.

Hälsosammare variant av chokladfudge recept

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser; mandelmjöl, finhackad mandel, havssalt, vaniljsocker och kakao.
  2. Ta en kastrull och mät upp kallpressad kokosolja, fibersirap och vatten och värm upp på svag värme tills allt har mjuknat och blandats väl. Precis innan det börjar sjuda så stänger du av värmen.
  3. Ta av kastrullen från värmen och blanda i de torra ingredienserna.
  4. Blanda ihop allt tills du fått en slät massa.
  5. Ta en form i storlek ca 10 x 16 cm och klä den med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt i botten.
  6. Kyl fudgen tills den stelnat och skär den i rektangulära bitar i önskad storlek. Förvara i kylen eller i frysen tills servering.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Caroline januari 29, 2017 kl. 13:23

Oj, vad goda dom ser ut. Ska verkligen prova att göra dom någon dag. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 30, 2017 kl. 11:51

Riktigt goda blir dom och så enkla att göra. 🙂

Svara

3 Laila januari 30, 2017 kl. 11:44

Vilket gott tips! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 30, 2017 kl. 21:06

Supergoda! 🙂

Svara

5 Emmy mars 19, 2018 kl. 08:59

Så gott! Det måste jag bara prova. Tack för tipset!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 19, 2018 kl. 11:17

Riktigt goda!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: