Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

by Mikaela Bjerring on 19 oktober, 2014 · 0 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Stress

Författaren bakom boken ” Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi” Giorgio Grossi är doktor i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han är dessutom en mycket uppskattad föreläsare och har tidigare gett ut boken ”I balans”.

Boken - Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

Idag är stress ett av de största hälsoproblemen. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ner. Tyvärr kommer inte alltid den tiden.

I boken Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, ta det lugnare, bli mer närvarande och hantera situationer mer effektivt.

Du får en tydlig insyn om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga. Du får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, känslor, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt.

Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi som är erkänt effektiva ger boken läsaren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och – inte minst – förändra sitt sätt att tänka och agera.

Boken lämpar sig därför för alla som känner att den vardagliga stressen har blivit ett hinder för att må bra, nå sina mål och prestera väl samt känna sig tillfreds med livet.

Här hittar du boken: Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: