Hjälp vid snarkning

by Mikaela Bjerring on 17 maj, 2011 · 2 comments

in Blogg

Många människor som snarkar är omedvetna om det
När man är vaken hålls luftvägarna öppna genom aktiviteten hos halsmusklerna. Under sömnen slappnar dessa muskler av och gör att luftvägen hos vissa människor faller ihop. Deras andning måste då bli djupare för att tvinga andningsvägen att öppna sig så att luften kan komma ner i lungorna. Denna djupare, kraftigare andningen genom munnen orsakar en ljudlig vibration i den mjuka gommen och tungspenen, vilket producerar snarkningsljudet. Många faktorer kan tillfälligt orsaka eller öka snarkning: förkylning, hösnuva, polyper i näsan och förstorade svalgkörtlar.

Att bli fri från snarkning

Att bli fri från snarkning

Snarkning stör sömnen
Statistik har visat att nästan hälften av alla personer periodvis snarkar i sömnen. Snarkande stör den nödvändiga sömnen, vilken vi behöver för att återhämta oss Från, stress och arbete i vårt vardagliga liv. Ungefär tio procent av de som snarkar regelbundet drabbas av så kallat obstruktivt sömnapnésyndrom (OSAS). Sömnapné innebär att man får andningsuppehåll under sömnen. För att det skall betraktas som apné måste uppehållet vara längre än 10 sekunder och för att man ska ses som drabbad av OSAS, innebär det att man har fler än fem sömnapnéer per timme man sover och är sömnig eller trött under dagen.

Hjälp till att bli snarkfri
Det finns hjälp att få mot både lättare snarkningar och allvarligare sömnapnésyndrom. En del saker kan du göra själv för att förebygga och minska problemen. Det kan innebära vissa livsstilsförändringar som ökad motion och förändrade kostvanor för viktnedgång, då snarkning är vanligt vid övervikt. Alkohol och lugnande medel gör att svalget, ansiktet och käkmusklerna slappnar av och gör att man andas genom munnen, vilket kan leda till snarkning. Man kan dessutom försöka undvika att ligga på rygg, och sova högre upp med huvudet. Det finns även en del naturmedel man kan använda sig av som har visat sig väldigt effektiva.

Zedopor – snarkdämpande spray
Det finns en del naturliga preparat på marknaden som på ett smärtfritt sätt kan göra dig snarkfri. Zedopor är en snarkdämpande spray som är helt naturlig. Sprayen fuktar vävnaderna i bakre delen av gommen och övre svalget och dämpar vibrationerna och därmed reducerar snarkljudet. Zedopor består av en väl avvägd kombination av naturliga oljor, vitaminer och uppfriskande pepparmynta. Den lättanvända sprayen garanterar 100% spridning i gommen och ger åtta timmars ostörd sömn.

Zedorpor innehåller :Olivolja, Solrosolja, Japansk pepparmyntsolja, Vitamin B6, Vitamin E Enligt min vän så hjälpte det honom, så värt att pröva om det är någon av er som lider av samma problem!

Zedorpor hittar du här: Zedopr spray- hälsokost

 

Källa: Huskurer och botemedel , Reader´s digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Kalle Carlsson maj 17, 2011 kl. 14:39

Bra blogg och mycket informativ, här kan man få reda på det mesta!

Ha det bra

Svara

2 Elisabeth Larsson maj 17, 2011 kl. 17:07

Bra och tydlig information! Man kan även komplettera med saltrumsbehandlingar!

Må så gott!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: