Hur är det med ditt hormonregn?

by Mikaela Bjerring on 6 november, 2013 · 0 comments

in Blogg, Hormonbalansen, Kosttillskott, Livsstilsförändringar, Psykisk hälsa, Stress

Nybalans från helhetshälsa är en produkt som jag verkligen tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet då den hjälpt många som haft stressrelaterade symtom, PMS, klimakteriebesvär, onormal aktivitet i sköldkörteln och andra besvär relaterat till onormal hormonaktivitet. Produkten innehåller näringsämnen som stödjer upprätthållandet av kroppslig och mental balans, med ingredienser som motverkar trötthet och utmattning samt som bidrar till väl fungerande energiomsättning.

Vid långvarig och hög grad av stress uppstår fysisk, emotionell och mental trötthet som kan leda till utbrändhet. Detta tillståndet ger störning i binjurarnas hormonproduktion. Tills dess att en normal energinivån har återställts är det viktigt att fokusera på att reducera stressfaktorerna och bygga upp kroppen med optimal näring.

Binjurar och hormonbalans
Friska och välfungerande binjurar utgör en slags buffertzon för människan. Binjurarna utsöndrar över 30 olika hormoner när de fungerar som de ska, vilket reglerar stora delar av vårt inre liv. Man kan mer balanserat möta fysiska och psykiska utmaningar utifrån sin egen optimala förmåga.

Binjurarna är organ som får arbeta extra hårt när kropp och själ är under stress. Dessa producerar då ökade hormonmängder av adrenalin, noradrenalin, och kortisol, vilket kan vid kontinuerligt tillstånd bidra till att binjurarna till slut mattas ut, tillsammans med andra vitala organ. När binjurarna får jobba övertid förlorar de sin vitalitet. Det nödvändiga hormonregnet i kroppen avtar vilket till slut leder till att en inre katastrof  börjar visa sig. Vår förmåga att uppleva glädje minskar, blodet blir mer näringsfattigt, sömnen försämras och vi känner oss inte längre pigga och vitala när vi vaknar. Livet glider sakta in i en känsla av motighet och kamp. Sinnena trubbas av, livslusten avtar, och vi ser mer kritiskt på världen. Människor med utmattade binjurar får ofta en mindre förmåga att anpassa sig till olika livssituationer.

Nybalans innehåller omsorgsfullt utvalda ingredienserna som kompletterar och understödjer varandra för att stödja kroppens fysiska och psykiska balans.

Nybalans innehåller: 

 • Vitamin B6 som bidrar till att reglera hormonaktiviteten.
 • Jod från Kelpalg som bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner.
 • Wild Yam (Dioscorea Villosa) är rötter tillhörande Jamssläktet.
 • Havtornsbär vilket har ovanligt högt innehåll av Omega-7 som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.
 • B-vitaminerna tillsammans bidrar till normal energiomsättningen.
 • B5 Pantotensyra bidrar till syntes och omsättning av D-vitamin och steroidhormoner (könshormoner och kortisol).
 • B6 Pyridoxin bidrar till att reglera hormonaktiviteten.
 • Biotin bidrar till nervsystemets normala funktion.
 • Folsyra motverkar trötthet och utmattning samt behövs för normala psykologiska funktioner.
 • Zink behövs för kognitiva funktioner.
 • Jod bidrar till normal sköldkörtelfunktion.
 • Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Är du en av dem som behöver komma i balans så kan du nu ta del av en pågående kampanj på Nybalans

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag,ISBN: 91-631-7910-5.

Nybalans:

http://www.helhetshalsa.se/

Join the Forum discussion on this postViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: