Hur man kan förebygga Raynauds sjukdom

by Mikaela Bjerring on 18 maj, 2011 · 1 comment

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Hur man kan förebygga Raynauds sjukdom

Hur man kan förebygga Raynauds sjukdom

Vad är och hur kan man förebygga Raynauds sjukdom?
Raynauds sjukdom förekommer ibland tillsammans med reumatoid artrit eller artärsjukdom. Även näsa och öron kan drabbas. Minskning av blodcirkulationen framkallar en serie färgförändringar i huden åtföljda av smärta, domningskänsla och stickningar.

Symtom
Symtomen vid Raynauds sjukdom uppstår när musklerna som omger de små blodkärlen i fingrar och tår drar ihop sig och blodflödet minskar till dessa områden. En kall omgivning, arbete med vibrerande verktyg eller vissa läkemedel som t.ex. Betablockare kan utlösa en attack. Huden blir då vitaktig på grund av blodbrist, blå när blodflödet börjar återkomma och slutligen röd och då kan även smärta kan uppstå.

Förebyggande åtgärder
Håll händer och fötter varma. Det är också viktigt att hålla igång blodcirkulationen. Motion som ökar hjärtfrekvensen och massage är effektivt. När det gäller kosten kan det behövas extra magnesium, bioflavonoider, B-vitaminerna, E-vitamin och essentiella fettsyror. Ta dagligen multivitamin-mineraltillskott och fettsyretillskott.

Örtmediciner: Använd värmande kryddor som kajenn, ingefära, koriander, nejlikor och kanel i maten eller drick en eller två koppar te gjort på en eller flera av dessa kryddor.

När attacken kommer kan det hjälpa att hålla händerna ovanför huvudet och sedan svänga runt dom för att öka cirkulationen. Att gnida händerna mot varandra i ett par minuter kan också hjälpa.

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

 

Källa: Huskurer och botemedel , Reader´s digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Klokegård - Designa ditt Liv! maj 18, 2011 kl. 12:35

Sv: Eftersom ingen läkare skriver ut Botox till barn så beställer mamman det på Internet och injicerar det själv i sin dotters ansikte.

Ha en skön dag!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: