Huskurer mot dålig andedräkt

by Mikaela Bjerring on 28 september, 2014 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Kost, Kosttillskott, Kroppsvård, Mage - Tarm, Munhälsa, Vatten – Vattenrening

Dålig andedräkt eller halistos kan bero på många orsaker som t.ex. kosten, rubbningar i matsmältningskanalen eller felaktig tandhygien. Här följer några huskurer och tips om hur du kan få en fräschare andedräkt.

  • Tugga på en bit färsk persilja. Klorofyllet dödar bakterier och den friska doften hjälper även den.
  • Använd tandtråd dagligen. Matrester kan sätta sig mellan tänderna och sedan ruttna vilket både kan påverka hälsan negativt och ge dålig andedräkt. Ett tips är att ta en droppe Tea tree olja på tandtråden. Tea tree olja dödar bakterier och ger en frisk doft.
  • Gnugga färsk salvia mot tänderna och tugga sedan upp det. Salvia luktar fräscht, dödar bakterier och kan även bidra till vitare tänder. Du kan även göra ditt eget munvatten av salvia. Häll 3 dl kokande vatten över två teskedar torkad salvia och låt dra till det svalnat. Sila bort bladen och använd som munvatten.
  • Drick mer vatten. Halistos kan komma sig av muntorrhet, vilket i sin tur kan bero på uttorkning.
  • Tugga på anis-, fänkåls- dill-, eller kumminfrö för att förebygga och bli av med dålig andedräkt.
  • Att dagligen skölja munnen med echinacea hjälper om det är tandköttsinfektion som orsakar den dåliga andedräkten. Tillsätt två teskedar echinacea i en kopp vatten. Sjud under lock i 10 minuter och låt svalna till rumstemperatur innan användning.
  • Probiotika i form av Probiotika stödjer mag- och tarmfunktionen.  Forskning visar även att de nyttiga bakterierna kan också hjälpa dig bli av med dålig andedräkt och minska risken för hål i tänderna.
    vid en studie som gjordes på universitetet i Barcelona fick under 7 månader 100 testpersoner varje dag inta probiotika. Forskarna kunde sedan notera att både tandköttsproblem, dålig andedräkt och hål i tänderna minskade i testgruppen jämfört med referenser som inte drack probiotika. Ett dagligt intag av probiotika, antingen i form av syrade grönsaker eller tillskott , kan hålla både dålig andedräkt och karies på avstånd.

 

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARHuskurer och botemedel, Readers digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5

Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: