Ingefärskapslar vid illamående

by Mikaela Bjerring on 10 april, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost, Örtmedicin

Besväras du av illamående, migrän eller lider du av ledvärk? Då kan du prova Ingefärakapslar.

Ingefära, (Zingiber offi-cinale), härstammar från Asien, där den är en vanlig ingrediens i maten. Smaken är het och angenäm. Roten används färsk, inlagd eller torkad. Vi tänker oftast på ingefära som krydda i pepparkakor, men i det japanska köket är ingefära ofta ett tillbehör till sushi, i kinesisk mat som krydda i grönsaksrätter, kött-, fågel-, och fiskrätter och även i efterrätter. Men den kan även användas till medel för egenvård.

Ingefärskapslar vid illamående

Ingefärskapslar vid illamående

I Kina har ingefära använts som läkemedel sedan flera tusen år. Den användes mot matsmältningsbesvär, hosta, kräkningar, diarré, reumatiska besvär mot tandvärk och illamående m.m. Undersökningar som bland annat konsumentverket gjort visar att Ingefära har mycket positiv effekt vid ledbesvär, åksjuka, sjösjuka, morgon kräkningar vid graviditet och även vid migrän.

Ingefäran innehåller bl.a. flera sorters gineroler och även alkaloiden capsaicin, som också finns i chilipeppar. Gingerol är det ämne i ingefära som är mest känt för sina medicinska effekter och finns i ingefärsroten.

Ingefärskapslar hittar du här: Ingefärskapslar – Kosttillskott

Gå till shop för alla kosttillskott: Hälsokost – Kosttillskott

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: