Julstäda med ekologiska och naturliga produkter!

by Mikaela Bjerring on 21 november, 2014 · 3 comments

in Allergier - Astma, Aromaterapi, Blogg

Våra städprodukter är ofta en stor bov när det gäller att släppa in onödiga kemikalier i hemmet. Och visst kan det påverka både oss och miljön negativt. Genom att bli medveten om vad våra rengöringsmedel egentligen innehåller och göra hälsosammare och miljövänliga val, så kan vi få ett friskare hem, bättre hälsa och bidra till en renare miljö.

Lillys Eco clean - ekologiska produkter för städning

Visst kan man blanda till sina egna miljövänliga och kemikaliefria rengöringsmedel med bikarbonat, vinäger, ättika, växttensider, olika eteriska oljor etc. Men om man inte vill gå igen besväret så kan man istället köpa dem. Idag finns det några bra produktmärken på marknaden, och en av min favoriter är Lilly´s Eco clean .

Lilly´s Eco Clean är produkter som verkligen fungerar mycket bra och som lever upp till att vara skonsamt för både hemmet, hälsan och miljön. Rengöringsprodukterna är baserar sig på Lillys erfarenheter som städare och hur hon var tvungen att hitta nya alternativ till de traditionella rengöringsmedlen. Hon skapade en egen serie produkter av ingredienser såsom vinäger, bikarbonat, eteriska oljor samt växtbaserade tvålar.

De nyskapade produkter fungerade bra – till och med bättre än de rengöringsmedlen hon tidigare hade använt. Hennes kunder började plötsligt fråga vad hon använde för rengöringsmedel. De ville köpa hem dessa och plötsligt hade Lilly’s Eco Clean fötts som varumärke.

Grundprinciper för varumärket är tryggt, snällt, effektivitet och att det står för goda värderingar. Här används endast naturliga ingredienser med aktiva tensider som rengör ditt hem på ett effektivt men skonsamt sätt. De tar effektivt bort kalkavlagringar, fett och smuts och 99,9% av rengöringsmedlen är antibakteriella. Dessutom är Lilly’s Eco Clean måna om miljöns välmående, vilket är orsaken till att produkterna är dryga, koncentrerade och har smarta påfyllnadsalternativ.

De flesta av Lillys Eco Clean produkter kostar runt 30-50 kr (500-750 ml) och då är de mycket dryga – så med andra ord så kostar de inte mer än de flesta konventionella. Det finns även ett fullständigt städkit med 7 produkter som innehåller allt för att du skall kunna få ett skinnande rent hem fritt från kemikalier. Du kan läs mer om vad de enskilda produkterna innehåller här. Lilly´s Eco clean städprodukter finns nu till kampanjpris så du kan passa på att prova dem till ett ännu mer förmånligt pris!

Lillys Eco Clean produkter hittar du här.

Ekologiska och naturliga rengöringsmedel för hemmet

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Malin Anderberg november 21, 2014 kl. 20:58

Tack för tipset! Jag brukar använda ättika och bikarbonat, men sen luktar det ättika i hela huset och det känns inte så fräscht även å det gör rent utan kemikalier. Jag ska prova Lillys eco clean och priset är ju bra. 🙂

Svara

2 Tina Nordberg november 21, 2014 kl. 20:59

Super produkter!

Svara

3 Martina Jonsson november 26, 2014 kl. 11:22

Det är galet hur mycket starka och hälsovådliga kemikalier som finns i vanliga städprodukter med hemska varningstexter. Jag har både husdjur och små barn och använder bara naturliga och ogiftiga produkter. Jag kanske ska prova Lillys Eco clean nästa gång.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: