Kaffe, bra eller dåligt?

by Mikaela Bjerring on 14 maj, 2011 · 1 comment

in Blogg, Kost

Är kaffe bra eller dåligt och vad har det för inverkan på oss?

Kaffe kan både ha hälsofrämjande och hälsovådliga effekter på kroppen beroende på hur vi individuellt reagerar och hur mycket vi konsumerar.

Generellt så kan 1-2 koppar kaffe per dag för de flesta ge positiv effekt, men överdrivet kaffedrickande kan integrera och försämra vårt näringsupptag. Kaffe är även vätskedrivande, så drick lika mycket extra vatten som du dricker kaffe för att återställa vätskebalansen i kroppen. Men som med allt annat, det gäller att inte överdriva sitt kaffeintag och hitta en balans som får en att må bra.

Kaffe, bra eller dåligt?

Kaffe, bra eller dåligt?

Kaffets backgrund
Kaffe var från början en medicin och härstammar från Arabien. Det sägs att det finns nästan ingen åkomma som kaffe inte kan bota. Vid intag i rätt mängd och tillagat på rätt sätt kan det ha hälsofrämjande effekter som t.ex. stärkande för muskler och hjärna, ökar den mentala prestationsförmågan och den fysiska uthålligheten, förebygger karies, lindra hösnuva och astma, förebygger cancer och mycket mer….

Men som jag nämnde innan så överdriv inte konsumtionen, hitta en balans som får dig att må bra och ger dig en positiv reaktion.

Alternativ till kaffe
Bambu Instant är en kaffeersättning i pulverform – helt koffeinfri och ekologisk! Idealisk för kaffeälskare som har svårt att inte överdriva sitt drickande och som vill sova gott på natten utan att kompromissa med smaken av kaffe.

Bambu Instant iInnehåller varken koffein eller garvsyra utan bygger istället på växter.

  • Fikon
  • Vete
  • Korn
  • Cikoria
  • Ekollon

Blandningen ger en uppfriskande dryck med en smak som, enligt många, är så nära kaffe man kan komma. Så ett bra alternativ till de som vill minska sitt kaffeintag.

Här hittar du Bambu Instant

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Bertil maj 15, 2011 kl. 11:35

Själv mår jag bra av en kopp på morgonen, men dricker jag senare på dagen så blir jag trött istället för pigg. Visste inte att kaffe faktiskt var ett gammalt läkemedel. Jag lär mig mycket nytt på din sajt kombinerat med bra läsning.

Ha en bra dag/ Bertil

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: