Självtest för kattallergi

by Mikaela Bjerring on 15 april, 2011 · 0 comments

in Allergier - Astma, Blogg, Diagnostik, Hälsa, Immunsystemet, Sjukdomar - Symtom

Kattallergi är den vanligaste formen av husdjursallergi och orsakas vanligen av det allergiframkallande ämnet “Fel d1”. Detta ämne sprids till päls och hud genom kattens saliv och talgkörtlar. Med en enkel självtest så kan du ta reda på om du är allergisk mot katt eller inte.

Test kattallergi

Testa dig själv för kattallergi

När saliv- och hudceller torkar frigörs ämnet “Fel d1” som små luftburna mikroskopiska dammpartiklar, tio gånger så små som vanliga dammpartiklar. Dessa partiklar fastnar sedan i det mesta som finns i kattens närhet. Testlagret kattallergitest visar förekomst av IgE antikroppar mot katt i kroppen, vilket då visar om du har kattallergi eller inte.

Ett självtest för kattallergi tar inte mer än ca 15 minuter och är inte smärtsamt. I förpackningen medföljer svensk bruksanvisning med testkassett, bilder, testlösning, lansett och alkoholservett. Ett enkelt och säkert sätt att ta reda på om du är allergisk mot katt.

Återförsäljare av självtest för kattallergi hittar du här

Här hittar du fler självtester

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: