Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Kolloidala mineraler

av | jun 6, 2019 | Blogg, Fysisk hälsa | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till ric.se –

I kroppen utgör mineraler grundstenar för en mängd viktiga funktioner och fungerar som komponenter hos enzymer som styr kemiska reaktionerna, vilka är nödvändiga för liv. Även då mineraler utgör en så liten del av kroppen, har de en mycket stor betydelse för vår hälsa.

Kolloidala mineraler

Vad är kolloidala mineraler?

Kolloidala mineraler innebär att mineralet är finfördelat i mikroskopiska fritt svävande nanopartiklar i en vätska. När nanopartiklar är i kolloidal form möjliggör det ett större zeta potential, vilket är den energi som omger en nanopartikel (1). Det är zeta potentialen som driver mineralerna att göra sitt arbete i kroppen. De joniska nanomineralernas partikelstorlek med sin elektromagnetiska laddning bidrar till att kroppen kan ta upp och tillgodogöra sig mineralet. Det är även viktigt att nanomineralerna är tillverkade av 99,9999% ren metall i rent avjoniserat vatten för att produkten ska vara effektiv och säker.

Kolloidala mineraler används som ett flytande tillskott av spårämnen och finns främst i form av magnesium, zink, järn och koppar. Det finns även kolloidalt silver som kan användas som en vattenreningsprodukt för att reducera oönskade mikroorganismer.

Kolloidalt magnesium

Magnesium är en mycket omtalad mineral som är inblandad i över 200 viktiga kroppsfunktioner. Det är involverat i energiomsättningen, proteinsyntesen, celldelningsprocessen och elektrolytbalansen. Mineralet behövs för normala tänder och benstomme och bidrar till att muskler och nervsystemet fungerar normalt. Vidare har magnesium en betydelse för psykologisk funktion och bidrar till att minska trötthet och utmattning. Vid stress och fysisk aktivitet ökar behovet av magnesium, eftersom kroppen då förbrukar mineralet betydligt snabbare.

Ric Kolloidala magnesium finns i två styrkor – 20 ppm och 100 ppm i avjoniserat vatten, med magnesiumpartiklar i varierande storlek från 0,305 till 6 nanometer.
Användning: Vid behov av ett magnesiumtillskott kan 15-30 ml intas per dag.

Kolloidalt zink

Huvudfunktionen av zink är att möjliggöra enzymreaktioner, många inblandade i matsmältningen och behövs för omsättning av kolhydrater, fett och protein. Zink utgör även en viktig beståndsdel i produktion, lagring och sekretion av insulin. Vidare bidrar zink till att bibehålla en stark benstomme, friskt hår, hud och naglar. Mineralet behövs även för ett välfungerande immunsystem, normal kognitiv funktion, samt för fertilitet och reproduktion hos både kvinnor och män.

Ric kolloidala zink innehåller avjoniserat vatten med 10 ppm negativt laddade zinkpartiklar i varierande storlek från 0,35 till 5 nanometer.
Användning: Vid behov av ett zinktillskott kan 15-30 ml intas per dag.

Kolloidalt järn

Järn spelar en betydande roll för ett flertal viktiga kroppsfunktioner. Den största delen järn i kroppen finns i de röda blodkropparna. Det är en beståndsdel i hemoglobinet som hjälper till att transportera syret från lungorna och ut till alla celler och föra bort koldioxid ut ur kroppen. Järn har även en betydelse för våra kognitiva funktioner, bidrar till normal energiomsättning och minskar trötthet och utmattning. Järn spelar också en roll i celldelningsprocessen och stödjer immunsystemets normala funktion.

Ric kolloidala järn innehåller avjoniserat vatten med 10 ppm negativt laddade järnpartiklar i varierande storlek från 0,15 till 5 nanometer.
Användning: Vid behov av ett järntillskott kan 15-30 ml intas per dag.

Kolloidalt koppar

Koppar räknas som en antioxidant och ett essentiellt näringsämne, vilket betyder att vi måste få i oss det via kosten. Det är ett mineral som har en rad viktiga funktioner i kroppen. Bland annat spelar koppar en roll för immunsystemets och nervsystemets normala funktion. Det har betydelse för normal bindväv och energiomsättning, samt för hårets och hudens pigmentering. Koppar fungerar även som en katalysator som lagrar och frisätter järn till hemoglobinet och bidrar därmed till normal järntransport i kroppen.

Ric kollidalt koppar innehåller avjoniserat vatten med 10 ppm negativt laddade kopparpartiklar i storlek 0,43 till 5 nanometer.
Användning: Vid behov av ett koppartillskott kan 15-30 ml intas per dag.

Kolloidalt silver

Kolloidalt Silver används som ett desinfektionsmedel för vattenrening, eftersom det är mycket effektivt mot virus, bakterier och svampar. Ric kolloidala silver innehåller styrkan 10 ppm, motsvarande 100 mikrogram silver per 10 ml avjoniserat vatten.
Användning: Två teskedar kolloidalt silver tillsätts per liter dricksvatten som skall desinfekteras. Skaka eller rör om ordentligt om låt sedan vattnet stå i cirka 15 minuter innan du dricker det.

 

Återförsäljare av Kolloidala mineraler hittar du här

 

Källor och Referenser: 

(1) Zeta potential: https://en.wikipedia.org/wiki/Zeta_potential

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close