Kosttillskott för huden

by Mikaela Bjerring on 24 mars, 2011 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg

Pycnogenol är en stark antioxidant. Detta kosttillskott håller huden ung och elastisk.
Kosttillskottet Pycnogenol är inte ett ”rynkmedel” som sådant, men forskare har upptäckt att det ger dig starkare och smidigare hud och bromsar hudens åldringstecken och minskar rynkor. Vi försöker alla att bevara ett ungdomligt utseende, och nu har vetenskapen gjort det lättare för oss. Forskarna har upptäckt några naturliga ämnen, som hjälper huden att återvinna sin elasticitet och styrka så du kan känna och se ung ut längre.

Vad är Pycnogenol?
Kosttillskottet Pycnogenol är ett extrakt från furuträdet Pinus maritima, som växer i Sydfrankrike. Pycnogenol tillför kroppen vissa aktiva bio-flavonoider. De aktiva flavonoiderna binder till sig kollagen-proteinet, som har betydelse för hudens elasticitet och styrka. De aktiva flavonoiderna i kosttillskottet Pycnogenol har antioxidanteffekt och ingår i kroppens samlade antioxidantförsvar. Flavonoiderna förstärker även verkan hos några av de starkaste antioxidanterna i kroppen – nämligen vitamin C, som kroppen också behöver för att bilda kollagen, samt vitamin E.

Kosttillskottet Pycnogenol Skyddar mot fria radikaler
Enligt forskarna är Pycnogenol-extraktet den starkaste antioxidanten jämfört med andra naturliga växtextrakt. Det innehåller hela 40 bioflavonoider och organiska syror. Denna kombination av flavonoider förstärker dessutom två andra viktiga antioxidanter – vitaminerna C och E – som också är aktivt involverade i cellskyddet och i bildningen av ny vävnad. Detta kosttillskott förlänger de två vitaminernas biologiska livstid och ökar därmed deras effekt i kroppen.

Pycnogenol är ett kosttillskott som har visat sig vara särskilt effektivt när det gäller att neutralisera hydroxyl-radikaler och superoxid-radikaler, som antas ha en speciellt aggressiv karaktär. Det är nödvändigt med ett starkt, naturligt försvar mot fria radikaler av detta slag för att säkra en god hälsa under hela livet.

Pycnogenol hittar du här: Pycnogenol

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Läs mer om Pycnogenol här: Pyknogenol

Källor: Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Bildkälla: Creative commons

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: