Kosttillskott vid halsbränna och reflux

by Mikaela Bjerring on 5 oktober, 2011 · 2 comments

in Blogg

Halsbränna är ett av de vanligaste symptomen från matsmältningskanalen. Vid halsbränna känner man en obehaglig brännande smärta eller en krampaktig känsla bakom bröstbenet.

Halsbränna är också ofta förknippad med smärtor i övre delen av magen. Dessutom kan magsyra stiga upp i munnen eller svalget som ger sura uppstötningar, som gör struphuvudet irriterat. Halsbränna kan kännas mycket besvärande, men det kan effektivt lindras och behandlas. Ibland kan halsbränna vara ett ofta återkommande och mycket långvarigt symptom. Då är det verkligen dags att titta på sina vanor och livsstil och göra vissa förändringar.

Orsaker till halsbränna
Magfunktionen påverkas av livsstilen och vanor, och man känner till flera faktorer som gör att man blir mottaglig för halsbränna. Symptom på halsbränna kan uppstå trots att livsstilen är den rätta. Besvären kan bero på födan, att man har svalt rikligt med luft, på vissa sjukdomar och läkemedel, rökning samt på stressig livsrytm. Halsbränna är även mycket allmänt förekommande under graviditet och blir  också allt vanligare med åldern.

Kosttillskott vid halsbränna och reflux

Kosttillskott vid halsbränna och reflux

Reflux eller halsbränna beror på att den saltsyra som utsöndras i magsäcken ger upphov till irritation när den stiger upp i matstrupen. Syran slipper upp i matstrupen när den stängningsmuskel som finns mellan matstrupen och magsäcken öppnas av sig själv och gör det möjligt för syran att röra sig uppåt. Normalt sett rör sig den saltsyra som magsaften innehåller mot tunntarmen. Att saltsyran rör sig åt fel håll kallas reflux, och därför kallas inflammation av matstrupen för refluxsjukdom. I anslutning till halsbränna kan också heshet, slemhinneförändringar i munnen och skador på tandemaljen förekomma.

Naturläkemedel som effektivt lindrar och förebygger halsbränna och reflux
Naturläkemedlet GastroSan ger en kombinerad  snabb och akut hjälp med en stabiliserande  förebyggande och skyddande effekt. Förklaringen varför gastrosan är så effektivt är den unika kombinationen av två mycket aktiva, men naturliga ämnen. Kalciumkarbonat som direkt lindrar halsbränna, illamående och sura uppstötningar och magnesiumtrisilikat som bildar en skyddande kiselgel.

GastroSan  innehåller dessutom eukalyptus och kanel, två örter kända för sina välgörande egenskaper för magens välbefinnande. Resultatet blir en tåligare mage som kommer i bättre balans. GastroSan kan intas av vuxna och barn över 12 år och är även lämpligt för gravida och ammande.

Så lider du ofta av en envis och smärtsam halsbränna är det dags att göra något åt det innan den skadliga effekten av återkommande reflux och halsbränna gör permanenta skador.

Här kan du köpa: GastroSan

 Bildkälla: wikimedia commons, public domain


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Mia oktober 6, 2011 kl. 13:44

Jag får ofta halsbränna och det är så otroligt obehagligt 🙁 Tack för tipsen, så nu hoppas jag att jag kan bli av med min halsbränna 🙂

Svara

2 Pelle Linden oktober 6, 2011 kl. 13:45

Bra blogg och många bra tips! 🙂

Ha en bra dag!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: