Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar

by Mikaela Bjerring on 31 maj, 2011 · 1 comment

in Blogg

Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar som senare kan leda till sjukdomar om man inte tar åtgärd.

Många har problem med att sova, det kan vara periodvis eller för vissa ett kroniskt problem.
Orsak av dålig sömn variera. Stress, dåliga matvanor kombinerat med lack av motion kan påverka. Följden kan bli kronisk sömnsvårighet med påföljd av sjukdom.

Valerina vid sömnproblem –  Valerina Natt innehåller valeriana, en medicinalväxt som länge använts vid sömnproblem, både som egenvårdspreparat och inom vården. Valeriana är lugnande och sömngivande (rogivande). Effekten av Valerina Natt uppnås genom kombinationen med humle och citronmeliss.

Var tredje svensk har då och då svårt att somna. Ju äldre man är, desto vanligare blir det. Orsaken kan vara stress, oro eller oregelbundna arbetstider. Ofta vet man dock inte vad det beror på.
Den naturliga sömnen har olika stadier. Där finns bland annat perioder av djupsömn och drömsömn. Båda dessa är viktiga för vår hälsa. Djupsömnen har betydelse för produktionen av tillväxthormon och för att inte kroppens celler ska åldras i förtid. Drömsömnen inverkar positivt på våra mentala funktioner, särskilt minnet.

Den viktigaste beståndsdelen i Valerina Natt utvinns ur vänderot (Valeriana officinalis), en medicinalväxt vars rogivande verkan man har känt till i åtminstone tusen år. I Valerina Natt ingår dessutom extrakt ur humle (Humulus lupus) och citronmeliss (Melissa officinalis), två andra välkända medicinalväxter med lugnande verkan. Extrakten är standardiserade. Med det menas att varje tablett innehåller samma mängd verksamma ämnen.

Valerina Natt eller Valerina Forte?

Valerina natt - Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar

Valerina natt - Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar

Valerina Natt- Att man drabbas av tillfälliga sömnproblem utan någon egentlig förklaring till vad som orsakar problemen är inte ovanligt. Man mår egentligen ganska bra och är inte speciellt orolig för något, men man kan bara inte somna på kvällen. Timmarna går och man blir till slut både irriterad och stressad. Valeriana Natt verkar lugnande och rogivande. Den sömngivande effekten beror på kombinationen av valeriana, humle och citronmeliss, som alla traditionellt använts för sina sömngivande och avslappnande egenskaper.

Valerina forte - Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar

Valerina forte - Kronisk stress påverkar Sömn och drömmar

Valerina Forte – Tyvärr orsakas sömnproblemen även av att man känner oro eller har för många tankar i huvudet. Kanske är det nya arbetsuppgifter som är svåra att släppa taget om eller barnen som kräver mycket av din tid. Är detta en situation som känns bekant kan Valerina Forte vara en lösning för dig. Den lite högre dosen av ren Valerina är anpassad efter de tillfälliga situationer i livet då oro gör att det kan vara svårt att sova.

Valerina hittar du här: för att gå till valerina – Kosttillskott

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Källa: http://www.shopping4net.se/Soek.htm?q=valerina

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Per maj 31, 2011 kl. 20:46

Jag led av sömnproblem under en period: Jag fick tipset att använda denna produkt och den hjälpte mig faktiskt, så den kan jag också rekommendera.

Ha det gött

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: