Kroppen består av samma uppbyggnad som kosmos

by Mikaela Bjerring on 4 juni, 2011 · 1 comment

in Blogg

Om man blickar upp mot stjärnhimlen en riktigt mörk kväll utan mycket störande ljus runt omkring, kan man förhoppningsvis se delar av galaxen. En del av den oändlighet som vi omges av, den enorma storheten i skapelsen. Många visa personer har under århundraden sagt att våra kroppar är precis lika avancerat uppbyggda som hela universum. Vilken enorm tanke att vi är mikrokosmos i det oändliga makrokosmos.

Men detta är nu bekräftat av dagens kvantfysiker. Våra kroppar består av samma atomer, fotoner och partiklar som kosmos. Det är nästan obegripligt att förstå att vi är en sky av partiklar som saknar massa, att avståndet mellan atomernas partiklar i vår kropp är lika stort som avståndet mellan en stjärna och dess planeter. Det som skapar yta och fasthet hos en kropp är alltså inte partiklarna i sig, utan de elektromagnetiska fält som binder samman atomerna. Det är nästan svårt att sätta sig in i vilken enorm energi som då finns runt allt levande.

Kroppen består av samma uppbyggnad som kosmos

Kroppen består av samma uppbyggnad som kosmos

Materians minsta element är inte bara partiklar utan också samtidigt vågor. Några av dem har även förmågan att befinna sig på flera ställen samtidigt. Under en mikrosekund prövar elektronen möjligheten till olika positioner och under detta ögonblick är alla möjligheter lika verkliga.

Det är denna möjlighet som är så fantastisk och som gör att vi kan ta tillvara kroppens självläkande krafter. Om vi bara ger kroppen tillräckligt med näring, motion, skyddande ämnen och mental balans och harmoni, så har kroppen en enorm förmåga att läka sig själv.

Kroppen strävar alltid mot balans och hälsa. Alla signaler och symtom som smärta, feber, inflammationer, infektioner m.m. är kroppens sätt att säga till oss att vi måste göra visa förändringar eller tillföra kroppen något som saknas. Om vi ger vår kropp de rätta förutsättningarna ser den själv till att hålla en bra balans och fungera optimalt.

Det är samma sak som om vi till exempel bryter en arm. En läkare bara påverka utifrån genom att gipsa, men det är kroppens egna självläkande processer som ser till att läka ihop benet. Naturens läkekraft är enorm bara man ser till att ge sin kropp de rätta förutsättningarna.

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Dennis Z juni 5, 2011 kl. 14:54

Du har fått mig att tänka till nu! Mycket intressant inlägg!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: