Kroppen består mest utav vatten!

by Mikaela Bjerring on 5 juni, 2011 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Kosttillskott, Livsmedel, Vatten – Vattenrening

Vatten är ett livsviktigt näringsämne och det rikligaste förekommande ämnet i kroppen. Det är därmed av oerhört stor vikt att du fyller på med rätt sort – rent vatten!

Vatten räknas som ett näringsämne även då det inte innehåller någon energi. Vatten behövs för nästan alla processer i kroppen och vi klarar oss enbart några dygn utan att fylla på våra depåer. Hur stort vårt dagligt behov utav vatten är, beror på den dagliga förlusten. Vattenmängden vi behöver påverkas av omgivningens temperatur, hur fysiskt aktiva vi är, samt matens sammansättning, t.ex: vid proteinrik kost och högt saltintag ökar behovet. Även vid vissa sjukdomstillstånd så som feber, kräkningar och diarré behöver vi inta större mängd än normalt.

Fyll på din kropp med rent vatten!

Fyll på din kropp med rent vatten!

Hjärnan består till större del utav vatten och redan vid ganska små förluster försämras förmågan att tänka och man blir snabbare psykiskt trött. Det räcker med att vi förlorar 2 procent av kroppens vattenvikt för att vi ska bli tröttare och orka mindre. Om huden saknar vätska blir den torr, mindre spänstig och lättare rynkig.

Normalt utsöndras 2-2,5 liter vätska per dag via urin och svett. En del av vätskebehovet täcks av maten vi äter och resten behöver vi få i oss via dryck. Det sägs att det optimala intaget för de allra flesta ligger på 1,5 liter per dag, men om vi är fysiskt aktiva, bastar, eller befinner oss i ett varmt klimat så ökar behovet.

Att filtrera sitt dricksvatten

Att använda en vattenfilterkanna är en enkel väg till ett gott, rent och fräscht dricksvatten. Filtret tar effektivt bort kalk, klor, järn och tungmetaller såsom bly och kvicksilver. Vattenfiltret tar även bort rester av bekämpningsmedel, kemikalier samt läkemedelsrester som kan komma ut i våra vattendrag.

Dafi vattenfilter reducerar följande:

 • Klor
 • Tungmetaller
 • Järn
 • Kalk
 • Rester av bekämpningsmedel som används i jordbruket
 • Rester av kemikalier som kommit ut i vårt grundvatten
 • Rester av läkemedel som kan komma i våra vattendrag

Genom att filtrera ditt dricksvatten får du:

 • En hälsosam mineralhalt i ditt dricksvatten!
 • Rent vatten!
 • Bättre smak på vattnet!
 • Ett bidrag till din hälsa!

Att filtrera ditt dricksvatten är ingen dyr historia utan ett väldigt litet pris för att värna om en mycket värdefull ägodel – din kropp!

Här hittar du: Kanna med vattenfiler och filterpatroner

Här kan du läsa mer om: vattenrening – vattenfilter

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5 Peter Wilhelmsson

Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

Dafi vattenfilter: bodystore.com/3/sv/artiklar/dafi-filterpatroner-3-pack

Bildkälla: Creative commons / water

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: