L-Teanin, Theanin – ADHD, ADD

by Mikaela Bjerring on 11 juni, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost, Sjukdomar - Symtom

L-Teanin, Theanin - ADHD, ADD

Det påstås att L-Teanin, Theanin  kan hjälpa vid ADHD och ADD.

Den näring vi får i oss påverkar hjärnans prestationsförmåga och vår allmänna mentala tillstånd. Allvarliga sjukdomar och funktionshinder som ADHD, ADD, demens och depression kan förebyggas och lindras med rätt kost. Aminosyran L-Teanin / Theanin har visat sig genom forskning kunna vara ett alternativ till medicinen Ritalin hos vuxna och barn som lider av ADD & ADHD. L-Teanin / Theanin är en unik aminosyra som finns i grönt te och som stimulerar produktionen av alfavågor i hjärnan, vilket resulterar i förbättrad mental funktion och fokus. Teanin modifierar också nyckelneurotransmittorer kopplade till humör, uppmärksamhet och minne. L-Teanin / Theanin är ofarligt och inga biverkningar har visats vid tillskott.

Grönt te har använts i tusentals år, och studier bekräftar hur säkert det är med L-Teanin / Theanin. I Japan används teanin flitigt i många livsmedel och där finns inga maxdoser. L-Teanin / Theanin spelar en stor roll i tillverkningen av GABA, som är den främsta hämmande neurotransmittorn. L-Teanin / Theanin påverkar även dopamin och serotonin. Klinisk forskning visar att L-Teanin / Theanin skapar välmående, lugn och avslappning om många andra fördelar som förbättrad fokus och koncentration.

Kosttillskott av Theanin och grönt te hittar du här:
Theanine- Cool down
Grönt te- kapslar

Du kan läsa mer om Theanine på:
Theanine, L-teanin
Theanine vid ADD, ADHD

Läs mer: ADHD – ADD

Gå till Shop för alla kosttillskott:  Kosttillskott – Hälsokost

Källor: Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5
Bildkälla:commons.wikimedia.org/wiki/File:Green_tea_leaves.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: